Local

Comuna Scânteia, județul Iași, va avea canalizare! Investiția este de 6 milioane de euro

Publicat: 30 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Comuna Scânteia județul Iași va avea canalizare Investiția este de 6 milioane de euro
În comuna Scânteia vor fi realizate investiții în valoare de 6 milioane de euro

Aproape 6 milioane de euro este suma ce urmează să fie investită în extinderea canalizării din comuna Scânteia, județul Iași. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată la finalul lunii ianuarie 2023. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic

Primăria comunei Scânteia, județul Iași, intenționează să investească în infrastructura locală, cu fonduri guvernamentale. Astfel, pe data de 27.01.2023 este programată licitația pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în localitate. Valoarea estimată a investiției este de 31.786.396 de lei, fără TVA, aproape 6 milioane de euro.

„Poziționarea corectă a utilităților existente în limitele lucrărilor de construcții propuse și măsurile concrete ce trebuie luate pentru protejarea și/sau relocarea acestora se va realiza obligatoriu, cu înștiințarea și consultarea deținătorilor de utilități (companii de alimentare cu energie electrică, companii de alimentare cu gaze naturale, companii de telefonie, internet etc.).

Lucrările care fac obiectul contractului se vor executa cu firme atestate în domeniul respectiv, în funcție de utilitățile ce trebuie protejate și/sau relocate. Proiectarea și execuția lucrărilor de relocare a utilităților care, potrivit prevederilor legale în vigoare, necesită avizări speciale se vor proiecta și executa numai cu societăți avizate în acest sens”, se arată în caietul de sarcini.

Licitația beneficiază de o clauză suspensivă. Asta înseamnă că procedura poate fi încheiată, dar lucrările urmează să fie executate în momentul în care este finanțată investiția.

Comuna Scânteia, județul Iași, va avea canalizare pe mai multe tronsoane

Durata contractului este de maximum 24 de luni. Rețeaua de distribuție a apei va avea o lungime de 15.305 metri, iar rețeaua de canalizare va avea lungimea de 16.695 de metri. Vor fi montați 44 de hidranți, 71 de cămine de apometre, vor fi realizate 649 de branșamente individuale și vor fi montate patru stații de pompare apă potabilă. Nu în ultimul rând, proiectul prevede și conducte de refulare, cu lungimea de 5.156 de metri.

„Executantul are obligația ca prin proiectantul lucrărilor să asigure asistența tehnică pe întreaga perioadă de execuție a lucrării, atât la fazele principale (predarea amplasamentului, fazele determinante, conform graficului de execuție, recepția la terminarea lucrărilor și recepția finală a lucrărilor), cât și în orice altă situație care impune prezența proiectantului ca urmare a modificării soluțiilor inițiale prevăzute în proiect”, se mai arată în documentația procedurii.

Și în comuna Schitu Duca se anunță investiții în rețeaua de canalizare.

Drumurile de pământ din coarnele Caprei vor fi asfaltate

Nu în ultimul rând, Primăria comunei Coarnele Caprei, județul Iași, intenționează să asfalteze mai multe drumuri de pământ, cu fonduri primite prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată pe data de 16.01.2023.

Valoarea estimată a contractului este de 3.187.594 de lei, fără TVA, aproape 650.000 de euro. Conform contractului, urmează să fie modernizate nouă drumuri sătești, cu o lungime totală de 2.555 de metri. Prin același program au fost alocate fonduri și pentru Primăria Cucuteni.

Comuna Scânteia, județul Iași, va avea canalizare după ce comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Adauga un comentariu