Local

Comuna Voinești din Iași va avea o rețea nouă de canalizare și de distribuție a apei! Investiția este de 6 milioane de euro – FOTO

Publicat: 19 oct. 2021
Sediul Primăriei Voinești, județul Iași
Comuna Voinești va beneficia de o rețea nouă de canalizare

Nu mai puțin de 6 milioane de euro vor fi investite în comuna Voinești pentru extinderea rețelelor de canalizare și de distribuție a apei. Procedura pentru execuția lucrărilor va fi organizată la finalul lunii noiembrie 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu de selectare a ofertei câștigătoare

Noi investiții sunt anunțate în comuna Voinești, județul Iași. Primăria din localitate organizează pe data de 22.11.2021 licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor aferente extinderii sistemului de canalizare și distribuție a apei. Valoarea estimată a contractului este de 32,2 milioane de lei, fără TVA, aproape 6 milioane de euro. Lucrarea este finanțată din fonduri guvernamentale, dar și locale. Investițiile vor fi realizate în satele Schitu Stavnic, Slobozia, Vocotești și Lungani.

„Executantul are obligația de a utiliza în mod rezonabil drumurile sau podurile ce comunică cu sau sunt pe traseul șantierului și de a preveni deteriorarea sau distrugerea acestora de traficul propriu sau al oricăruia dintre subcontractanții săi. Executantul va selecta traficul propriu sau al oricăruia dintre subcontractanții săi”, se arată în caietul de sarcini. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

Intervențiile vor fi realizate pe un sector de peste 22 de kilometri

Conform documentației, extinderea rețelei de apă potabilă se va realiza pe o lungime de 22.144 de metri, în timp ce rețeaua de canalizare va fi extinsă pe un sector de 19.744 de metri. Vor fi montate și stații de pompare, în număr 14.

„Pe timpul execuției, plățile vor fi făcute, la cererea executantului, la valoarea lucrărilor executate conform contractului. Lucrările executate trebuie să fie dovedite ca atare printr-o situație de lucrări depuse, verificate și acceptate de dirigintele de șantier și beneficiar. Situațiile de lucrări se confirmă în termen de 15 zile lucrătoare calculate de la data depunerii. Emiterea facturii se poate face numai după acceptarea situațiilor de lucrări de către dirigintele de șantier și achizitor”, se mai arată în documentația procedurii.

ApaVital SA a anunțat investiții masive în județul Iași, cu ajutorul fondurilor europene.

Rețeaua de apă potabilă va fi extinsă spre comuna Rediu

Totodată, ApaVital SA anunță investiții în zona metropolitană, asta și după ce ritmul alert de dezvoltare imobiliară a impus extinderea rețelelor edilitare. Astfel, recent, compania de apă-canal a organizat licitația pentru extinderea rețelei de apă potabilă din comuna Valea Lupului spre comuna Rediu, localitate vecină. Conductele vor avea o lungime de aproape 5 kilometri. La procedură au fost depuse nu mai puțin de 5 oferte din partea: Tehnoterm SRL, Europartner SRL, General Instalații SRL, Lucimar SRL și asocierea Ema Agro-Construct SRL – ABC – Con International SRL. Comisia de evaluare va alege oferta firmelor de construcții cu prețul cel mai mic. Valoarea estimată a contractului este de 1.360.956 lei, fără TVA, aproape 300.000 de euro. Investiții similare sunt programate și pentru zona Bucium, din municipiul Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu