Eveniment-Social

Concurs de Idei de Afaceri pentru Liceenii Ieșeni, la Biblioteca Centrală „Mihai Eminescu” Iași

Publicat: 29 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Concurs de Idei de Afaceri pentru Liceenii Ieșeni la Biblioteca Centrală Mihai Eminescu Iași

Competiție intitulată „Idei de Afaceri pentru Liceenii Ieșeni”, la Iași. Totul va avea loc astăzi, 29 noiembrie 2019, ora 17:00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”.
Programul vine în ajutorul elevilor din Municipiul Iași, cu activități practice, prin organizarea a 25 de ateliere de formare pe comunicare și antreprenoriat, pentru 300 de elevi.

Concurs de Idei de Afaceri pentru Liceenii Ieșeni, parte a proiectului „Școala de Vise”. Prin acesta se dorește o contribuție la creșterea capacității de a valorifica oportunitățile de dezvoltare personală și profesională. Asta în rândul a minim 300 de elevi, cu vârste cuprinse între 16-19 ani, din cinci licee, din orașul Iași. Totul va avea loc astăzi, 29 noiembrie 2019, ora 17:00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”. Este etapa finală a proiectului inițiat și derulat de Asociația Grupul de Inițiativă a Studenților Unici (GISU). Totul în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași (FONTIS) și cu finanțarea Primăriei Municipiului Iași din fonduri nerambursabile în baza legii 350/2005.

Concurs de planuri de afaceri, care să contribuie la creșterea stimei de sine

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă informarea și încurajarea inițiativei în rândul tinerilor din grupul țintă vizat. Asta cu privire la capacitatea acestora pentru a iniția și desfășura activități cu specific antreprenorial. Programul vine în ajutorul elevilor din Municipiul Iași, cu activități practice. Vor fi organizate 25 de ateliere de formare pe comunicare și antreprenoriat, pentru 300 de elevi, din cinci licee ieșene.

„Completarea e un concurs de planuri de afaceri, care să contribuie la creșterea stimei de sine, înțelegerea importanței rolului educației non-formale și a implicării în activități extra-școlare. Ele implică dezvoltarea abilităților antreprenoriale, beneficiind de îndrumarea unor mentori, în privința alegerii carierei potrivite. De asemenea, la finalul proiectului, minim 100 de elevi vor fi motivați să dezvolte idei de afaceri care să fie validate de antreprenori locali și, de ce nu, să le implementeze, pe viitor, prin accesarea diverselor surse de finanțare”, arată organizatorii.

Parteneri în cadrul acestui proiect sunt: Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu”. Sunt implicate și Liceul Tehnologic de Electronică și Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu”, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” și Liceul Teoretic „Miron Costin”.

Adauga un comentariu