Eveniment-Social

Concursul Național de Proză „Mihail Sadoveanu”, ediția a XI-a, cu lucrări în proză și fragmente de roman, este organizat de Muzeul Național al Literaturii Române

Publicat: 21 iul. 2020
Concursul Național Mihail Sadoveanu Iași Muzeul Național al Literaturii Române
O nouă ediție la Concursul Național "Mihail Sadoveanu" Iași organizat de Muzeul Național al Literaturii Române

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) Iași pregătește o nouă ediție la Concursul Național „Mihail Sadoveanu”! Ediția a XI-a implică participanți care scriu proză, inclusiv fragmente de roman și care pot transmite lucrări până pe 1 octombrie 2020. Concursul își propune să descopere talente literare și să susțină creația literară contemporană

O nouă ediție la Concursul Național „Mihail Sadoveanu” organizată de Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) Iași! Este vorba de cea de-a XI-a ediție a concursului care-și propune să descopere talente literare și să susțină creația literară contemporană.
Competiția este destinată autorilor români cu vârstă de minimum 14 ani, inclusiv celor care trăiesc în afara granițelor țării și care nu au debutat editorial în proză. Juriul va fi compus din cel puțin trei membri, scriitori, și va fi stabilit de Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) Iași. În urma corectării textelor, se vor acorda Marele Premiu „Mihail Sadoveanu” , premiile I, II, III și trei mențiuni.
Premiile vor fi anunțate în data de 7 noiembrie, cu ocazia programului cultural Zilele „Mihail Sadoveanu”.

Concursul va putea fi întrerupt în caz de forță majoră printr-o decizie luată de Muzeul Național al Literaturii Române

Concursul Național „Mihail Sadoveanu” va putea fi întrerupt în caz de forță majoră printr-o decizie luată de Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) Iași.

„Datele dumneavoastră personale colectate în condițiile expuse vor putea fi folosite și/sau transferate în scopuri de reclamă, marketing și publicitate, educație și cultură, înscrierea la newsletter, competiții, concursuri reprezentând acordul dumneavoastră. La cererea scrisă a participantului, datată și semnată, expediată pe adresa de e-mail: muzeul.literaturii@gmail.com, organizatorul se obligă: să rectifice, să actualizeze, să blocheze, să șteargă sau să transforme în date anonime, în mod gratuit, datele a căror prelucrare nu este conformă cu dispozițiile legale și să înceteze prelucrarea datelor personale ale solicitantului. Participanții la acest concurs sunt obligați să respecte termenii și condițiile regulamentului de organizare și desfășurare a Concursului Național de Proză «Mihail Sadoveanu», precum și precizările suplimentare”, au anunțat cei de la Muzeul Național al Literaturii Române. Participanții la acest concurs sunt obligați să respecte termenii și condițiile regulamentului de organizare și desfășurare a Concursului Național de Proză „Mihail Sadoveanu”, precum și precizările suplimentare.

Un concurs de literatură dedicat marelui scriitor Mihail Sadoveanu! Sunt încurajate talentele literare și este susținută creația literară contemporană

Concursul de literatură dedicat marelui scriitor Mihail Sadoveanu are drept scop încurajarea talentelor literare și susținerea creației literare contemporane. De reamintit că Mihail Sadoveanu, născut la Pașcani, a fost un scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician și om politic român. Este unul dintre cei mai importanți și prolifici prozatori români din prima jumătate a secolului al XX-lea, având o carieră ce se întinde pe parcursul a cincizeci de ani. Este cunoscut mai ales pentru romanele sale istorice și de aventuri, deși autorul a creat pagini nemuritoare despre lumea țărănească din Moldova, despre natura României și a scris, de asemenea, reportaje și pagini memorialistice. Mihail Sadoveanu a fost unul din primii colaboratori ai revistei tradiționaliste „Sămănătorul, înainte de a deveni un scriitor realist și adept al curentului poporanist reprezentat de revista literară „Viața Românească”. Opera sa se poate grupa în câteva faze care corespund unor direcții sau curente literare dominante într-o anumită epocă. Lucrări remarcabile, cu teme preluate din istoria medievală și modernă timpurie a României, sunt romanele „Neamul Șoimăreștilor”, „Frații Jderi” și „Zodia Cancerului”.

Comentarii
Adauga un comentariu