Local

Conducerea Spitalului Sf. Spiridon a decis să arboreze steagul negru în semn de respect pentru Draga Olteanu Matei

Publicat: 18 nov. 2020
Spitalul Sf Spiridon va arbora un steag negru in semn de respect pentru Draga Olteanu Matei

Conducerea Spitalului Sf. Spiridon a decis să facă un gest remarcabil în contextul în care cunoscută actriţă Draga Olteanu Matei a murit.

Cu alte cuvinte, oficialii Spitalului Sf. Spiridon au decis să arboreze un steag negru, de doliu, în semn de respect pentru cea care a fost o legendă a Teatrului românesc.

 

Draga Olteanu Matei a murit pe un pat de spital din Iași

Cunoscuta actriță, Draga Olteanu Matei a murit pe un pat de spital din Iași. Emblemă a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei ajunsese de urgenta la spitalul Sf. Spiridon din Iași dupa ce a suferit mai mult crize. Medicii au preluat-o, la acea dată, in stare grava fiind tinută in viață doar de aparate și a fost sedată permanent. Actrița suferea de mai multe probleme de gastro iar medicii au afirmat faptul ca pacienta a murit in pofida eforturilor constante depuse de medici:

În cursul acestei gărzi, la ora 2.11 minute, pacienta era la Terapie Intensivă susţinută hemodinamic şi respirator unde a avut o evoluţie nefavorabilă. Inima actriţei a încetat să mai bată. Pe tot parcursul internării starea ei de sănătate s-a menţinut critica, au fost depuse eforturi considerabile a fost intubata, ventilata mecanic, sedată, susţinută din punct de vedere al funcţiilor vedare. Fiind vorba de 87 de ani de boli cardiovasculare şi endocrine, evoluţia a fost, din păcate, una nefavorabilă. Evident, echipa medicală suferă când pierde fiecare pacient. Cu atât mai mult când este vorba despre o mare personalitate a României. A fost transferată de la UPU Piatra Neamţ. A fost de la început o pacientă într-o stare gravă care avea nevoie de o intervenţie gastro. La doamna nu a existat suspiciunea unei infectări cu COVID-19. A fost negativ la momentul internării.

Cine a fost Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei a fost o apreciată artistă din România. Aceasta era o actriţă de comedie şi a jucat pe toate scenele de teatru din ţară. A jucat pe scena Teatrului Naţional Bucureşti dar şi în foarte multe filme şi la televiziune. A fost o emblemă a generaţiei de aur a teatrului românesc. Draga Olteanu Matei are un palmares de invidiat. A jucat în peste 50 de piese de teatru în 90 de fime şi în televiziune a avut peste 100 de roluri. Draga Olteanu Matei spunea, în 2018, că trăieşte o dramă. Actriţă afirma că doreşte în continuare să joace în piese de teatru, dar nimeni nu o mai solicită. Jurnaliştii de la Click o sunase pe artistă în 2018 pentru a-i ura „La mulţi ani”.

„Vă mulţumesc pentru urări în avans, mai ales că eu niciodată nu răspund la telefon de ziua mea pentru că nu-mi place să fiu felicitată! Ce-mi doresc de ziua mea? Minte limpede, cuget curat şi inimă bună. O să fiu invitată la Cinema Dacia din Piatra Neamţ la «Săptămâna Filmului Românesc», unde se vor difuza şi multe filme cu mine în rol principal. (…) Omul propune, Dumnezeu dispune. Sigur că vreau să joc şi să primesc propuneri, însă nu au mai venit. Am jucat în destule producţii şi acum particip la acest festival unde vor fi mulţi tineri talentaţi”, a mai mărturisit Draga Olteanu Matei.

Comentarii
 • Bai astia de la conducere, voi ati luat o razna??? Cum sa abordezi steag negru, dar cine a murit??? Ce a facut NOTABIL pentru IASI, ce afacut pentru SPIATELELE din Iasi?
  Ne am prostit cu totii, devenim niste lingai. Am inteles a murit UN OM, dupa ce meserie mai avea treava lui.
  #o prostie, atatia morti, atatia oameni bolnavi.
  Paote steag NEGRU pentru CONDITIILE DIN SPITALE
  Bai mannager, dar spitalu tau are toate aparatele, sunt conditii bune?? Bailw cu gandaci??
  Greata de prostie

Adauga un comentariu