Local

Conferință de presă susținută de deputatul Costel Alexe, președintele PNL Iași și primarul Mihai Chirica, prim vicepreședinte – LIVE VIDEO/ FOTO/ UPDATE

Publicat: 11 iul. 2020

Deputatul Costel Alexe, președintele Partidului Național Liberal Iași, dar și primarul Mihai Chirica, prim vicepreședinte PNL vor susține astăzi, 11 iulie 2020, o conferință de presă la sediul PNL din Podu Roș. Evenimentul va avea loc de la ora 11.00.

UPDATE: ”Populația Iașului și cea a Moldovei au fost înșelate de liderul suprem al PSD, acest Ion Iliescu. Oamenii au fost ținuți în sărăcie, pentru a fi masa de manevra la vot. Cred că s-a terminat cu sacoşă cu făină și ulei lăsată în gard înainte de alegeri.

Pensionarii să se întrebe cu cât le-a crescut în timpul guvernărilor PSD?! Să facă oamenii o analiză și să vadă! Doamna Cosette (Chichirău), vă mulțumesc că aţi făcut ce nu puteam face eu în 100 de ani: ați distrus partidul prin aducerea la USR a predecesorului meu aici (Marius Bodea)!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

”La Leţcani avem în continuare niște containere. Au trecut 70 de zile de când ar fi trebuit să existe deja acel spital! Dacă se puneau penalități, aveam încă un spital ANTI-COVID 19. Vom cere Curții de Conturi un control, pentru a se vedea ce s-a întâmplat acolo.

Administrația Consiliului Județean nu a făcut nimic pentru realizarea acelui spital mobil de la Leţcani. Nici nu cred că a vrut să facă ceva!”, a menționat deputatul Costel Alexe.

”CJ ar fi trebuit să încaseze 0,01 la sută penalități pe fiecare zi de întârziere. Eu nu am văzut nicăieri un contract comercial fără penalități! „Tunul” a fost dat pe spatele ieşenilor din județ!”, a conchis Chirica, primarul municipiului Iași.

”Nu e normal ca la Leţcani să avem niște containere goale. Din nefericire, Ionel Arsene și Maricel Popa au dorit să dea un tun la final de mandat.”, a adăugat Costel Alexe, președinte PNL Iași.

UPDATE: ”La nivel național vor fi montate încă 60 de stații de monitorizare a calității aerului.”, a declarat deputatul Costel Alexe.

”Nivelul de poluare în Iași este în scădere, conform datelor noastre.”, a precizat primarul Mihai Chirica.

UPDATE: ”E un moment istoric. Ne asumăm statutul de „locomotivă regională”. Sunt 2 obiective. Primul consta în creșterea nivelului de trai al Iașului, al regiunii de nord-est și al Basarabiei. În acest proiect, de extindere a rețelei de gaze naturale, Iașul vine cu centrala de la holboca.

E un proiect îndrăzneț, dar e 100 la sută legat de mediu. De asta și sunt aici cu ministrul Mediului, Costel Alexe.

Avem o țintă de 70 la sută racordare la rețeaua de gaze naturale. Împreună trebuie să susținem acest proiect. Discuțiile de la prefectură au fost cu toți primarii, indiferent de culoare politică.

Proiectul este în valoare de 98 de milioane de euro. Ne ținem de cuvânt și colaboram pentru dezvoltarea Iașului și a regiunii. Resursă naturală verde nu trebuie să mai devină lemn de foc.
Ușa PNL Iași rămâne deschisă oamenilor care sunt cei mai buni, cei mai reprezentativi. Asta vrem să le aducem ieșenilor.
Nu vreau să fac o campanie electorală îndreptată împotriva contracandidaților mei. Eu mă voi axa pe ieșeni. Ieșenii trebuie convinși prin fapte, nu prin sloganuri sforăitoare

Sunt un pic speriat ca cealaltă parte de electorat, nu cea a PNL, va avea o teamă de a veni la vot și să pună ștampila pe noi. Cred că vom trata cu înțelepciune viitoarele alegeri locale. Nu aș vrea să fiu doar primarul unora, ci vreau să reprezint toți ieșenii..”, a declarat edilul Mihai Chirica.

UPDATE: ”Am vizitat ieri șantierele de la Gheresti și Leţcani, pentru infrastructura de gaze. Ne-am propus să extindem rețeaua de furnizare a gazelor naturale. Am demonstrat în 8 luni de guvernare PNL, în contextul în care, în ultimii 12 ani, nu se făcuse nimic. 3,5 milioane de familii își încălzesc locuințele cu lemn. Din 2 arbori tăiați, unul se face scrum.

Ieri, la prefectură am avut o întâlnire cu primarii din județ, unde am prezentat ghidul de finanțare. Încercăm să extindem gradul de conectare la fazele naturale. În județul Iași sunt 188.000 de familii care folosesc combustibil solid în gospodarii.”, a transmis deputatul Costel Alexe.

”În curând vom semna proiectul e extindere a gazoductului Iași – Ungheni. Oamenii au nevoie de extinderea rețelei de gaze naturale. Astăzi, gazul în comunitățile ieșene este o prioritate.”, a mai adăugat președintele PNL Iași.

Conferință de presă la sediul PNL Iași. Deputatul Costel Alexe va fi prezent

Partidul Național Liberal Iași transmite organizarea unei conferințe de presă sâmbătă, 11 iulie 2020, de la ora 11.00. În cadrul conferinței vor fi prezenți deputatul Costel Alexe, președinte PNL Iași, dar și primarul Mihai Chirica, prim vicepreședinte PNL.

Organizația precizează faptul că această invitație este nominală și sunt necesare respectarea măsurilor de protecție, având în vedere contextul actual al pandemiei cu noul coronavirus. Așadar, participanții vor purta mască de protecție și vor respecta distanțarea socială recomandată.

„PNL Iași vă invită la conferința de presă susținută de Costel Alexe, președintele PNL Iași, și Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.
Evenimentul are loc sâmbătă, 11 iunie, la ora 11.00 la sediul PNL Iași din Podu Roș. Date fiind condițiile speciale de organizare, această invitație este nominală. Vă rugăm să purtați mască de protecție și să respectați distanța socială recomandată, în timpul conferinței.”, se arată în invitația PNL Iași.

Deputatul Costel Alexe a participat la „Dezvoltarea rețelelor de gaze naturale în județul Iași și înființarea de noi distribuții de gaze în UAT-urile ieșene”

Ieri, la ora 15.oo a avut loc în curtea interioară a Palatului Administrativ (Prefectura Iași) evenimentul „Dezvoltarea rețelelor de gaze naturale în județul Iași și înființarea de noi distribuții de gaze în UAT-urile ieșene”.

La eveniment au participat ministrul Mediului, Costel Alexe, membri din conducerea centrală a TRANSGAZ SA, membri ai Secretariatului General al Guvernului și au fost invitați toți primarii din județul Iași.

Având în vedere epidemia de Covid-19 și numarul mare de invitați, evenimentul s-a desfășurat în aer liber și sub supravegherea unui medic epidemiolog.

La ora 16.00, în parcarea Prefecturii Iași au fost oportunități audio-video și declarații de presă.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, noi modificări la Codul Silvic

Ministrul Mediului, Costel Alexe a adus noi modificări la Codul Silvic. Conform modificărilor făcute de acesta, hoţii care sunt prinşi furând lemn din pădure ar putea rămâne fără autorismele utilizate pentru comiterea infracţiunilor silvice.

Votul final pentru noul Cod Silvic va ajunge în Camera Deputaţilor săptămâna viitoare. Proiectul este unul care înăspreşte pedepsele.

Conform declaraţiilor făcute de ministrul Mediului, Costel Alexe, hoţii care sunt prinşi furând lemn din pădurile statului vor rămâne şi fără autovehiculele utilizate pentru comiterea infracţiunilor silvice. Măsură este una excelentă, susţin mai multe voci din politică. Măsura luată vine în susţinerea celorlalte măsuri prevăzute de lege. Concret, un hot se va alege, pe lângă dosarul penal şi amendă, şi cu confiscarea mijloacelor de transport folosite în comiterea infracţiunii:

”Codul Silvic în variantă modificată ar putea intra la vot final, în Camera Deputaţilor, săptămâna viitoare. Unul dintre amendamente importante se referă confiscarea mijloacelor utilizate pentru comiterea de infracţiuni silvice, inclusiv a utilajelor şi/sau vehiculelor folosite. Astfel, pe lângă amendă şi cercetare penală, hoţii de lemne vor rămâne şi fără mijloacele pe care le folosesc pentru comiterea ilegalităţilor”, a mai afirmat Alexe.

 

Comentarii
  • O campanie scarboasa,urmasii lui Fenechiu vorbesc.C.Alexe distrugator de fabrici,ex.Lactis SA
    impreuna cu Bodea,acum rival,M.Danga.Cititi un articol „Ministrul Costel un fulgerica liberal”.
    Celalalt mare pesedist,dupa ce si-a tras cateva case,ca Iohanis,a ajuns mare liberal.Nu va e sila sa iesiti in fata oamenilor?

  • Vom vedea cu cat vor creste ei alocatiile si pensiile la 1 septembrie 2020,conform legii,nu dorintei lor.Costelus Alexe are orbul gainii,sau se face ca nu stie, cu cat au crescut salariile si pensiile pe guvernarea PSD.Un mincinos,o alta figura venita, nu stiu de unde, sa conduca un asemenea oras.Numai parveniti.

  • Vaiii PNL. A condus tara si au avut chiar ministri din moldova noastra, vum zice Alexe saraca!!! Pai sa l intrebam pe Fenechiu ca a fost Ministru Transporturilor de la PNL , atunci nu am vazut autostrada si nici drimuri asfaltate,,,,!!, Altul, Ministru Educatiei, nu am vazut ca in zona moldoveisa dispara WC din curtea scolilor la tara vorbim?! Atunci mai MINCINOSILOR cu cine va certati!? Sunteti toti la fel si PLEACA AI VOSTRI, vin AI NOSTRI… romanii raman tot ca prostii!!!

  • Fratii Drujbă sunt disperați ( sondajele indică clar ca PNL e in picaj iar ALEXE nu există,nu îl suportă lumea) oricât încearcă Chirica să-l tragă după el nu are cum,bă chiar și Chirica începe sa piardă după fiecare apariție publică alături de scârnavia asta liberală care a tăiat codrii,a omorât căprioare și nu uitați de ordinul inconștient dat pentru uciderea lui “ Guleratul” un pui de urs blând,domesticit care tot din cauza defrișărilor venea pe la marginea Brașovului după hrană! Mă ALEXE,tu din mandatul de Ministru cred ca vei pleca cu duba ! LA BECI PNL !

  • Costele, trezeste te!!! Chirica e un sarpe, te va musca pe la spate!!! Odata ajuns primar se va leoada de tine….Costel iti sunt tovaras din 2007 pe cand erai la OPC!!! Trezeste-te!!!, Chirica e dusmanul tau

  • Ce mare teapa isi va lua acest Alexe,! Pai va scoate un scor de nimic pe judet si atunci va fi nevoit sa faca un pas in spate, poate, poate va prinde inca un mandat de deputat, dar cu venirea lu Chirica „vipera’, Alexe va fi inlaturat si Chirica se va impune!!! Si uite asa USR e cu Bodea care ii va trage presu lu Alexe!!,

Adauga un comentariu