Local

LIVE VIDEO – Conferinţă de presă susținută de primarul Mihai Chirica alături de Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, și ministrul mediului, Costel Alexe. Tema de discuţie, finanţarea transportului electric – FOTO

Publicat: 08 sept. 2020
LIVE VIDEO - Conferinţă de presă susținută de primarul Mihai Chirica alături de Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, și ministrul mediului, Costel Alexe. Tema de discuţie, finanţarea transportului electric - FOTO
Conferinţă de presă susținută de primarul Mihai Chirica alături de Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, și ministrul mediului, Costel Alexe.

Marți, 8 septembrie 2020, la depoul Companiei de Transport Public Iași din zona Gării, are loc o conferinţă de presă. Aceasta va fi susținută de primarul Mihai Chirica alături de Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, și ministrul mediului, Costel Alexe. Tema de discuţie abordată este finanţarea transportului electric.

Conferință de presă la CTP Iași. Se dezbate modernizarea traficului public în comun

În cadrul evenimentului organizat la CTP Iaşi participă primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoras, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîțu și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.

În cadrul conferinței de presă se dezbate ghidul de finanţare pentru transportul public ecologic în aglomeraţia urbană. Acesta va fi lansat astăzi, 8 septembrie, la Iaşi.

Câte milioane de lei vor fi alocate pentru primul an de implementare

Primarul Mihai Chirica anunţă că pentru primul an de implementare vor fi alocaţi 480 de milioane de lei. Se va viza îmbunătăţirea calităţii aerului, dar şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Pentru acest lucru, se vor utiliza autovehicule mai puţin poluante precum autobuzele electrice/ GNC, tramvaie şi trolebuze.

De asemenea, vor fi achiziționate 44 de autobuze electrice din fonduri nerambursabile. Se va extinde rețeaua de tramvai spre localitatea ieșeană Tomești.

„Am reușit să schimbăm întreg parcul auto dintr-o lovitură. În parcul auto sunt 100 de autobuze noi care arată foarte bine. A fost adus interesul călătorului ieșean spre transportul public. Aceste demersuri au continuat prin modernizarea transportului public ecologic. Modernizarea tuturor liniilor de tramvai.”, a declarat primarul Mihai Chirica.

„Vor fi achiziționate 44 de autobuze electrice tot din fonduri nerambursabile, proiect ce va fi finalizat sperăm noi până la sfârșitul anului. Urmează extinderea rețelelor de tramvai spre Tomeşti și spre spitalul regional din programul de modernizare a transportului public. Vom muta pas cu pas depoul unde vom construi un parc, o parcare subterană și va rămâne doar o clădire care va deveni muzeul transportului electric.”, a conchis edilul.

Declarația ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu referitoare la economia României

„Dacă ne uitam la economia României anul acesta am început cu două obiective. Nu am umblat la codul fiscal, am vrut ca angajații să fie protejați. Am luat măsuri pentru a reduce efectul negativ al crizei asupra economiei. Rezultatele, cifrele confirmă că ceea ce am făcut e bine.

Avem o creștere a venitului mediu net cu 8,1 la sută și în același timp avem detaliile din trimestrul 2. Economia atunci a fost în mare parte în stare de urgenţă dar investițiile au avut o contribuție de 1, 2puncte procentuale. Suma investita este de aproape 24 de miliarde de lei în cele 6 luni, vom injecta lichiditate în economie.

Criză economică continua dar vom lua măsurile necesare pentru a reduce efectele globale ale crizei. S-a investit în continuare și se văd aceste cifre. În Trimestrul 3, cel mai mare risc vine de la agricultură.

Suntem la limită pe plus evităm recesiunea tehnică în 2020. Am spus că economia își că reveni din trimestrul 3. Arata clar că economia României va fi pe creştere de anul viitor. Măsuri pe care le vom lua se discută în acest moment bugetul și noi măsuri. De exemplu toți demnitarii au avut salariile înghețate indemnizațiile de hrană au fost îngheţate în acest an.

În plină criză economică suntem prima ţară care a crescut pensiile și alocațiile. Taxe puține și mici reprezintă pentru mine o formulă pentru creșterea economică. De asemenea, moneda euro nu va trece de 5 lei.”, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Comentarii
  • Parca s-au imbracat toti, dupa hala proaspat vopsita,sau ei au vopsit hala?Oare de ce numai Chirica nu poarta masca?O fi vaccinat pentru covid?Cate realizari sunt cand era in PSD si cate de cand este in PNL,altfel spus,a facut mai multa treaba pentru PSD sau pentru PNL?

  • Ciuma galbena a indatorat Romania dublu fara de altii.
    # dublati alocatiile copiilor, criminalilor
    # pensiile speciale, gata propaganda?

  • Sunt toți niște mincinoși! Nu au făcut și nu vor face nimic pentru urbea noastră! Ori de câte ori trebuie să ies cu mașina în oraș, îl înjur pe chirica. După cinci ani de mandat, în oraș, domnește haosul. Nu a făcut absolut nimic pentru fluidizarea traficului rutier. Este de o nesimțire crasă! Cum poți ieși în fața alegătorilor ca să le îndrugi verzi și uscate? Ce ai făcut concret, d-le primar, în ultimii cinci ani?

  • Intre timp autobuzul 41 este vechi si plin pana la refuz, dar noi ne uitam cum Chirica promite de toate inainte de alegeri desi a fost primar 5 ani, timp in care s-a ocupat doar de combinatii imobiliare. Voi sunteti multumiti de cum arata Iasul? Eu unul m-am saturat de Chirica, parca as dori sa vad pe altcineva la butoane.

  • Masca lui kurchirica o tine kknis in fund cat timp acesta debiteaza minciunile si tampeniile sale electorale, dupa care i-o pune cu drag pe bot! De asemenea, reiese din poza ca kurchirica ii tine un deget in kur dobitocului si dezaxatului cacatzu care s-a infoiat ca un cocosh in calduri! Iar minisinistrul distrugerii mediului coaelexe consulta ceasul sa vada cat mai are pana vine DNA-ul si il ridica pentru golaniile si hotiile prestate. Iar lichelelor vandute pe doi lei de la zoaia de iasi sa le fie rushine ca sterg comentariile aiurea.

Adauga un comentariu