Local

LIVE VIDEO – Vicepremierul Raluca Turcan vine la Iaşi! Va susţine o conferinţă de presă alături de primarul Mihai Chirica şi ministrul Mediului Costel Alexe – FOTO

Publicat: 07 sept. 2020
LIVE VIDEO - Vicepremierul Raluca Turcan vine la Iaşi! Va susţine o conferinţă de presă alături de primarul Mihai Chirica şi ministrul Mediului Costel Alexe - FOTO
Vicepremierul Raluca Turcan vine la Iaşi! Va susţine o conferinţă de presă alături de primarul Mihai Chirica şi ministrul Mediului Costel Alexe

Luni, 7 septembrie 2020, la Iaşi vine Raluca Turcan. Vicepremierul PNL din Guvernul Orban va avea o conferinţă de presă începând cu ora 15.30 la Prefectura Iaşi.

În cadrul conferinţei de presa va participa, pe lângă vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Mediului, Costel Alexe dar şi primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica. Alături de cele trei personalităţi menţionate, la conferinţa de presa va participa şi Marian Grigoras, prefectul judeţului Iaşi.

În cadrul conferinţei de presă se va discuta despre investiţiile pe care Guvernul PNL le face la nivelul judeţului Iaşi, dar şi despre viitoarele investiţii create în judeţ.

BZI.RO va emite LIVE-VIDEO/TEXT întreaga conferinţă de presă.

Iașul are doar o localitate unde se va face școală exclusiv online

Vicepremierul liberal, Raluca Turcan, a declarat într-o conferință de presă faptul că, astăzi, la nivel național s-a realizat evaluarea epidemiologică pe fiecare localitate din România. Astfel, fiecare unitate de învățământ, în funcție de scenariul în care se află localitatea respectivă, va fi ști după care varianta va redeschide școlile.

De asemenea, vicepremierul României a adus în discuție singura localitate cu grad de infectare roșu din Iași, iar acest lucru este încurajator.

„Astăzi sunt în judeţul Iaşi, în primul rând pentru că este o zi importantă pentru începerea anului şcolar. Astăzi, la nivel naţional s-a realizat evaluarea epidemiologică pe fiecare localitate, aşa vom ştii cadrul general în care se va propune CJSU varianta după care vor începe şcoala. Este încurajator faptul că în Iaşi este o singură localitate cu grad de infectare roşu.”, a declarat Raluca Turcan la Iași.

3.000 de tablete, 1.250 de sisteme de predare online și 2 milioane de măști, la Iași

Vicepremierul Partidului Național Liberal susține că la nivelul județului Iași vor fi achiziționate cu ajutorul Guvernului Orban nu mai puțin de 3000 de tablete și laptopuri, 1250 de sisteme de predare online, dar și 2 milioane de măști.

„În localitatea unde suntem în nivelul de peste 3 la mie, trebuie să ajungă tablete la toţi copiii. De asemenea, aceeaşi preocupare trebuie să fie în localităţile şi şcolile unde există scenariul galben, ca şi acolo se va apela la varianta hibridă, prin rotaţie se va învăţa online. Deja este în procedura pentru achiziţie pentru 3000 de tablete şi laptopuri şi 1250 de sisteme de predare online. Primăria Iaşi este în proces de achizite pentru 2 milioane de măşti. Acţiunea primarului este în concordanţă cu decizia Guvernului de a deconta aceste achiziţii.”, a precizat sursa citată.

În cadrul vizitei la Iași, Raluca Turcan a avut ocazia să se întâlnească și cu primarul comunei Mircești, care a achiziționat 150 de tablete, iar în perioada imediat următoare vor mai urma câteva sute. Vicepremierul a conchis cu recomandarea ca să se verifice fiecare localitate în parte și modul în care autoritățile publice locale au intrat în procesul de achiziție a tuturor elementelor necesare începerii noului an școlar.

„Am mai avut ocazia să mă întâlnesc cu primarul din Mirceşti. Acolo sunt 150 de tablete achiziţionate. De aceea îi rog pe toţi să verifice fiecare localitate şi modul în autorităţile publice locale au intrat în acest proces facil pentru achiziţionarea rapidă a tuturor elementelor necesare redeschiderii unităţilor de învăţământ în condiţii de siguranţă contextul actual al epidemiei cu noul coronavirus.”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Comentarii
Adauga un comentariu