Local

Primarul Mihai Chirica prezintă, într-o conferinţă de presă, situaţia reînceperii şcolilor – LIVE VIDEO

Publicat: 27 aug. 2020

În aceste momente la Palatul Roznovanu din Iaşi, primarul Mihai Chirica susţine o conferinţă de presă. Momentan nu se cunosc subiectele pe care edilul le va aborda. BZI.RO vă prezintă LIVE VIDEO întreaga conferinţă de presă.

 

 

Primarul Mihai Chirica prezintă, într-o conferinţă de presă, situaţia reînceperii şcolilor

Primarul Mihai Chirica vorbeşte, într-o conferinţă de presă despre primele concluzii trase după întâlnirea de ieri, 26 august 2020 cu prof. Genoveva Fărcaş şefa IȘJ Iași. Redam, integral, întreaga concluzie:

E un moment foarte emoţionant pentru mine, aceasta este ultima conferinţa de presă pe care o ţin înainte de începerea campaniei electorale. Orice început îşi are şi sfârşitul. Am început un mandat în 2016, de mâine intrăm în campanie electorală pentru un nou mandat. Trebuie să prezint ceea ce am făcut, ceea ce nu mă reuşit.

Au trecut patru ani de zile, şi mai bine de atât. Cu bune şi rele, cu bucurii şi necazuri, dar aşa este viaţa, se compune din aceste evenimente. Am să vorbesc de întâlnirea de ieri cu doamna Fărcaş. A fost o întâlnire bună, succinda, am discutat despre soluţiile începerii şcolii. Am văzut şi punctele de vedere a părinţilor. Peste 60% dintre părinţi doresc cu ardoare să înceapă şcoala. Responsabilitatea autorităţilor este cu atât mai mare. IȘJ are aceeaşi responsibilitate. Am discutat cu aceştia despre sistemul de educaţie.

Le-am luat pe categorii de elevi, am început cu grădiniţele, cu preşcolarii:

Se doreşte ca întreg ciclul preşcolar să facă integral orele de curs. Nu se pot face toate cursurile în acealasi timp. Fiecare grădiniţă va fi împărţită în două.  Sarcină grea va cădea pe educator care va suporta un program mai complex. Va fi obligatoriu să lucrăm şi în schimb de dimineaţa dar şi de dupamiaza. Părinţii vor trebui să înţeleagă că pentru copiii lor vor fi săptămâni în care aceştia vor învăţa dimineaţa, iar în alte săptămâni de dupamiaza. Acolo unde nu vom reuşi să acoperim acest lucru vom căuta alte clase. Grupa mare de la grădiniţă x va învăţa în altă clădire, vom duce toată grupa. Vom găsi şi soluţii la acesta problemă pentru că aceştia au nevoie de bucătărie, săli etc. În proortie de 90% niciun copil nu va părăsi grădiniţă, din analiza noastră. Noi, până în cursul zilei de mâine trebuie să ştim de câte pătuţuri suplimentare vom avea nevoie pentru a le asigura perioada de odihnă a copiilor. Se pare că din primele estimări vom avea nevoie de 1000 de pătuţuri. În şedinţa de Consiliu Local vom cere o sumă suplimentară pentru a lua aceste pătuţuri

Știre în curs de actualizare!

Adauga un comentariu