Culinar

Confit de rață cu varză roșie. Secrete culinare pentru un fel de mâncare irezistibil

Publicat: 24 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Confit de rață cu varză roșie. Secrete culinare pentru un fel de mâncare irezistibil
Rața cu varză este un fel de mâncare cu care vă veți impresiona în mod garantat musafirii pretențioși

Dacă nu știi ce înseamnă „confit”, ar trebui să știi că se referă la o tehnică în care carnea este gătită încet în grăsime. Este o metodă franceză care datează de secole și care provine din regiunea Gascogne. Această garnitură de varză roșie gătita cu vin dulce la cuptor este una dintre cele mai gustoase rețete cu varză existente. Rața cu varză este un fel de mâncare cu care vă veți impresiona în mod garantat musafirii pretențioși.

Confit de rață cu varză roșie, la cuptor

Pentru confitul de rață veți avea nevoie de 2 pulpe de rață, fulgi de chilli după gust, 1 crenguță de rozmarin proaspăt, 2-3 căței de usturoi, 1 crenguță de cimbru proaspăt, 1 linguriță de paprika, 1 linguriță de pudră de usturoi și sare și piper după gust. Patul de varză la cuptor se prepară dintr-un amestec de 1 ceapă roșie de mărime medie, 2 linguri de ulei de măsline, 1 morcov de mărime medie, 1 linguriță de semințe de fenicul, 1 varză roșie mică, 1 măr, 2 linguri de zahăr brun, 1/4 ceașcă de vin roșu dulce (Marsala), 1/4 ceașcă de oțet balsamic, 1 lingură de stafide, 1 lingură de unt, zeama de la o portocală și sare și piper după gust.

Să începem cu pașii pentru prepararea confitului de rață. Ia pulpele și folosește un cuțit sau un ac pentru a perfora pielea. Condimentează-le cu sare, piper, pudră de usturoi și paprika. Așează-le într-un recipient ermetic și lasă-le în frigider peste noapte. A doua zi, așează-le cu partea cu piele în jos într-un ceaun împreună cu fulgii de chilli, cățeii de usturoi, rozmarinul și cimbrul. Toarnă apă astfel încât conținutul să fie acoperite în proporție de ¼, iar apoi acoperă cu un capac. Introdu ceaunul în cuptorul preîncălzit la 90 de grade Celsius și lasă la fiert timp de 2 ore. După 2 ore, întoarce pulpele cu partea cu piele în sus, pune capacul la loc și mai lasă-le încă o oră în cuptor. Când s-a scurs timpul de gătire, scoate din nou ceaunul și pune copanelele deoparte să se odihnească. Între timp, adu temperatura cuptorului la aproximativ 235 de grade Celsius.

Trucuri pentru cea mai bună varză roșie cu vin dulce și stafide

Pentru următorul pas, ar fi ideal să ai o tavă de copt. Dar dacă nu ai, poți improviza. De exemplu, ia orice tavă rezistentă la căldură și umple-o cu apă. Pune deasupra acesteia un grătar metalic rezistent la căldură și așază pulpele de rață cu pielea în sus pe grătar. Introdu tava în cuptor și coace pulpele timp de 20 de minute sau până când pielea devine aurie și crocantă. Motivul pentru care recomandăm să folosești și tava cu apă și nu doar grătarul metalic este că aburul menține carnea fragedă sub pielea care devine crocantă.

Pulpele de confit de rață sunt completate perfect de varza roșie cu vin la cuptor. Pentru a o prepara, poți începe prin a curăța și toca ceapa. Încălzește o lingură de ulei de măsline într-o tigaie și gătește ceapa la foc mediu timp de aproximativ 5 minute sau până când devine translucidă. Răzuiește morcovul și călește-l împreună cu ceapa pentru încă câteva minute, iar apoi presară și semințele de fenicul.

Toacă varza roșie în fâșii, cât de subțire poți, iar mărul în cuburi de 1-2 cm, iar apoi transferă-le în tigaie. Adaugă zahărul brun, vinul Marsala, oțetul balsamic și stafidele. Amestecă totul, acoperă tigaia cu un capac și lasă la fiert la foc mic timp de aproximativ 20 de minute. După 20 de minute, scoate tigaia de pe foc. Adaugă untul și sucul de portocală, amestecă și pune capacul la loc. Las-o să se odihnească timp de încă 10 minute, iar apoi te poți bucura de acest preparat delicios de rață cu varză roșie.

Adauga un comentariu