Culinar

Varză dulce calită, cu fasole și carne tocată. O tocăniță perfectă pentru sezonul rece

Publicat: 24 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Varză dulce calită cu fasole și carne tocată. O tocăniță perfectă pentru sezonul rece
Această mâncărică de varză este sănătoasă, bogată în proteine și săracă în calorii

Această rețetă simplă de varză dulce calită este o tocăniță preparate din cele mai gustoase ingrediente, care te va unge garantat pe suflet în sezonul rece. Este o mâncare ușoară, dar sățioasă, plină de arome aflate într-un echilibru perfect, caldă și reconfortantă la superlativ! În plus, este foarte ușor de preparat și aduce în casa ta căldură unui adevărat cămin.

Rețetă de varză dulce calită, cu fasole și carne tocată

Acesta este cu adevărat unul dintre cele mai ușoare preparate pe care orice începător în ale bucătăriei îl poate face. Dacă dorești să savurezi ceva sănătos și aromat, care poate fi preparat rapid într-o seară rece de iarnă, nu ocoli această rețetă absolut delicioasă!
Această mâncărică de varză este sănătoasă, bogată în proteine și săracă în calorii. Acest lucru înseamnă că, deși te vei simți sătul, nu vei avea acea senzație de prea plin după masă. Aromele se îmbină perfect odată ce ingredientele sunt înabușite, iar textura este una deosebită. În combinație cu o mămăliguță fierbinte unsă cu unt, ai o masă care te va face să te simți pe loc mai relaxat. Aromele și textura mămăliguței și tocăniței se potrivesc de minune împreună.

Imaginează-ți aroma îmbietoare a cărnii de vită tocată rumenită, însoțită de varza proaspăt feliată și ceapa galbenă care adaugă savoare instant, toate împletindu-se armonios pentru a crea un fel de mâncare sănătos și delicios. Acest preparat nu doar hrănește stomacul, ci îți încălzește sufletul, aducând cu sine amintiri de familie și tradiții culinare transmise din generație în generație.
Fiecare ingredient contribuie la savoarea unică a acestei tocănițe, iar toate acestea se îmbină într-un festin de culori și gusturi, gata să-ți stârnească pofta și să-ți ofere o experiență culinară de neegalat.

Modul de preparare care face diferența

Pentru a face această rețetă vei avea nevoie de 500 g carne de vită tocată, cu un conținut scăzut de grăsime, 1 varză albă feliată, 2 cepe galbene tocate cubulețe, 1 lingură de usturoi tocat, 1 kg de fasole în sos de roșii (conservă), 2 conserve de 400 g de roșii tocate, 400 g de apă, 1 ½ linguriță de sare kosher și 1 lingură de piper negru. Asigură-te că folosești o oală mare și așezi varza în straturi. Ar putea dura ceva timp ca varza să se înmoaie, astfel că vei avea nevoie de spațiu în oală. Amestecă ocazional pentru a întoarce tocănița.

Începe prin a toca ceapa și a felia varza în fâșii mai late. Apoi, într-o oală mare, rumenește carnea de vită tocată. Odată ce carnea este rumenită, adaugă usturoiul, o conservă de roșii, sare și piper. Amestecă bine pentru a te asigura că sarea și piperul sunt distribuite uniform în amestecul de carne și roșii. Redu căldura la intensitate medie-scăzută, aducând celelalte ingrediente într-un clocot lent. Lucrând în straturi, așează aproximativ jumătate din varză și ceapă peste carne, iar apoi, cealaltă conservă de roșii și fasolea conservată. În cele din urmă, adaugă încă un strat de varză și ceapă, completează cu cele 400 g de apă, acoperă și lasă să fiarbă încet, amestecând ocazional, până când varza s-a înmuiat complet, iar zeama a scăzut, ceea ce ar trebui să dureze aproximativ 30-45 de minute. Aroma îmbietoare a acestei tocănițe de varză dulce calită îți va învălui simțurile și te va purta într-o călătorie gustativă care îți va face inima să zâmbească.

Adauga un comentariu