International

Confruntări sângeroase în Liban! Preşedintele Michel Aoun îndeamnă la unitate naţionale – VIDEO

Publicat: 07 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Confruntări sângeroase în Liban Preşedintele Michel Aoun îndeamnă la unitate naţionale - VIDEO
conflic sangeros in Liban

Confruntări sângeroase în Liban. Întreg conflictul a pornit în Beirut între susţinătorii unor partide politice sectariene rivale. Conflictul este unul mai vechi şi ţara reuşeşte cu greu să facă faţă acestor insurgente.

Libanul menţine un echilibru fragil de la razvoiul civil din perioada 1975-1990. În Liban sunt multe facţiuni religioase sprijinite adesea de rigali regionali.

Criza financiară începută în 2019 este scânteia care ar putea declanşa un adevărat război civil în Liban

Analiştii internaţionali considera că apariţia crizei financiare din Liban de la sfârşitul anului 2019 poate duce la un adevărat război civil. Criza a apărut pe fondul deceniilor în care corupţia şi risipă statală a făcut o gaură imensă în bugetul statului Liban. Analiştii internaţionali trag un avertisment asupra pericolului izbucnirii unui război civil în zonă.

Preşedintele Libanului, Michel Aoun, face apel la unitatea naţională

Aflat într-o criză fără precedent, Michel Aoun considera că soluţia ieşirii din aceasta este o unitate naţională. Preşedintele Libanului îndeamnă la calm şi la o cooperare dintre toate partidele politice din ţară.

„Tăria noastră rămâne în unitatea noastră naţională… Ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută reprezintă un semnal de alarmă. Trebuie să lăsăm deoparte disputele noastre politice şi să ne grăbim să conlucrăm pentru a ne relansa ţara din hăul crizelor succesive”, a scris pe contul de Twitter biroul preşedintelui Aoun.

Focuri de armă în Liban. Beirut a fost centrul confruntărilor dintre susţinătorii partidelor

În noaptea trecută, în capitala Beirut s-au auzit focuri de armă. Presa locală relatează că în Beirut s-au tras focuri de armă în timpul ciocnirilor violente dintre susţinătorii partidelor rivale. Forţele de securitate au fost depăşite numeric şi au făcut cu greu fata violentelor din Beirut. Totuşi, într-un final, situaţia a revenit la normal. De menţionat este faptul că acest conflict a început într-un cartier locuit de creştini şi şiiţi. Sâmbătă, forţele de securitate au folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor care au aruncat cu pietre, furioşi pe elitele conducătoare şi pe modul în care acestea au gestionat criza.

Adauga un comentariu