Diete si regimuri

Congelata sau decongelata? Descopera cum este mai bine sa gatesti carnea

Publicat: 04 iul. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
7

O credinta bine inradacinata ne spune ca orice produs congelat trebuie decongelat inainte de a fi gatit. Cei mai multi dintre noi asa si facem, mai ales cand este vorba de o bucata de carne. Dan Souza, un editor de la Cook’s Illustrated a demonstrat insa contrariul.
El facut un experiment si a gatit doua bucati de carne in acelasi timp, una congelata si una nu, iar apoi a analizat rezultatele. El sustine ca daca sari peste pasul dezghetarii, nu doar economisesti timp, dar te bucuri si de o carne mai frageda si un gust mai intens.

5 alimente congelate pe care este bine sa le evitam

Bineinteles, procesul de gatire pentru bucata de carne congelata a durat mai mult: 18-20 minute versus 10-15 minute, insa a fost mai suculenta, bucata de carne pastrandu-si sucurile naturale.

Carnea este foarte rece, ceea ce inseamna ca dureaza mai mult timp pana sa se arda. Apoi, se mai stie ca la temperaturile foarte mari, carnea se strange. Nu este si cazul carnii congelate, care isi pastreaza textura si sucurile. 

6 mituri despre alimentele congelate

Pentru a te bucura de o friptura suculenta este foarte important sa congelezi corect carnea. Daca este invelita de gheata, nu este recomandat sa o pui direct in ulei. Pentru a congela carnea, pune bucatile de carne pe o foaie de copt, direct in congelator. Cand sunt inghetate, inveleste-le in folie de plastic, pune-le in pungi vidate si pastreaza-le cat timp vrei.

De asemenea, editorul de la Cook’s Illustrated iti recomanda sa prajesti carnea in mult ulei. Vezi mai multe in video-ul de mai jos.

Adauga un comentariu