Prima pagină » Sanatate » Congestia nazală. Remedii naturiste pentru a putea respira corect
Congestia nazală. Remedii naturiste pentru a putea respira corect

Congestia nazală. Remedii naturiste pentru a putea respira corect

14 mai 2024, 14:25,
BZI.ro, în Sanatate

Congestia nazală sau „nasul înfundat” apare atunci când țesuturile nazale și cele adiacente, precum și vasele de sânge din zona nazală, se umflă cu exces de lichid, cauzând o senzație de „înfundare”. Congestia nazală poate sau nu să includă scurgere nazală sau „nas care curge”.

Remedii naturiste pentru congestia nazală

Congestia nazală este de obicei doar o neplăcere pentru copiii mai mari și adulți, dar poate fi gravă pentru copiii al căror somn este perturbat din această cauză sau pentru sugari, care ar putea avea dificultăți de alimentare ca rezultat.

Congestia nazală apare atunci când țesuturile din interiorul nărilor se umflă. Acest fenomen poate fi provocat de diverse afecțiuni precum răceala, gripă sau alergii, fiind de obicei cauzat de viruși, bacterii sau alergeni precum polenul sau acarienii. În plus, factori externi cum ar fi expunerea la poluare sau fumul de tutun pot declanșa și ei congestia nazală.

Semințe de fenicul. Această plantă naturală are proprietăți antiinflamatorii care ajută la detoxifierea membranelor mucoase. Adaugă câteva semințe de fenicul în apă fierbinte sau ceai și bea de două-trei ori pe zi. Căldura și umiditatea semințelor de fenicul vor ajuta la subțierea mucusului, permițându-i să iasă din sistem în mod natural și deschizând în continuare cavitățile sinusale.

Oțet de mere. Oțetul de mere nefiltrat te poate ajuta mult în congestia nazală. Adaugă câteva picături din acest oțet în apă caldă amestecată cu lămâie sau miere pentru gust, pentru a desface mucusul acumulat.

Ulei de eucalipt. Uleiul de eucalipt ameliorează simptomele congestiei sinusale. De asemenea, poate ajută la uciderea microbilor din și în jurul pasajelor nazale care contribuie la o infecție a sinusurilor. Puteți aplica uleiul de eucalipt pe o dischetă și să dormiți lângă el, sau să îl adăugati în apă caldă și să inhalați aburul. Cu toate acestea, dacă o persoană aplică amestecul de apă caldă și ulei de eucalipt direct pe piele, poate provoca arsuri.

Exercițiile de respirație grăbesc vindecarea

Jal neti. Jal neti este o tehnică de yoga concepută pentru curățarea nazală, în care se folosește apă sărată călduță pentru a scăpa de congestia și blocajele nazale și ale căilor respiratorii. Jal neti te ajută să te protejezi de multe boli și, de asemenea, să ai parte de o respirație lină.

Practică yoga. Practicaand anumite poziții de yoga, precum statul cu capul în jos, poziția vacii și exercițiile de respirație ajută la decongestionarea pieptului și îmbunătățesc circulația, pentru a obține o ameliorare a simptomelor provocate de congestie.

Ceapa. În acest caz, va trebui să utilizați o ceapă, pe care să o tăiați în patru bucăți și să o lăsați peste noapte pe noptieră, lângă pat. Ceapa este recunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatorii naturale.

Menta. Pentru a ameliora congestia nazală, menta poate fi utilizată sub formă de ceai sau inhalant. Are calități antiseptice și expectorante remarcabile.

Infuzie din diverse plante. Un alt remediu eficient constă în prepararea unei infuzii din dafin, salvie și scorțișoară, deși mirosul poate fi neplăcut. Este important să strecurați infuzia înainte de consum.

Tratamentul convențional al congestiei nazale implică adesea utilizarea decongestionantelor, dar este esențial să nu abuzați de ele, deoarece pot cauza dependență și să devină mai puțin eficiente în timp. Respectați întotdeauna doza recomandată atunci când le utilizați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *