Prima pagină » Sanatate » Scapă rapid de nasul înfundat! Tratamente eficiente pentru congestia nazală

Scapă rapid de nasul înfundat! Tratamente eficiente pentru congestia nazală

19 iul. 2022, 15:39,
BZI.ro, în Sanatate

Scapă rapid de nasul înfundat cu ajutorul tratamentelor pe care le poți face acasă! Sunt eficiente și ușor de pus în practică.

Congestia nazală este un simptom des întâlnit, care își face apariția atunci când vasele de sânge din interiorul nasului se inflamează, iar țesuturile nazale se umflă. În funcție de tipul cauzei, există mai mulți factori care provoacă congestia nazală. Printre acestea se numără infecțiile virale (există peste 200 de virusuri descoperite până în prezent, rinovirusul fiind cel mai frecvent) și alergiile (rinita alergică, determinată de praf, polen, mucegai și părul animalelor de companie, rinita profesională, rinita de sarcină). Alte cauze sunt: sinuzita, polipii, deformările nasului, aerul rece, consumul excesiv de alcool).

Iată ce poți face pentru a combate congestia nazală.

o femeie cu nasul înfundat

Congestia nazală este un simptom des întâlnit, care își face apariția atunci când vasele de sânge din interiorul nasului se inflamează, iar țesuturile nazale se umflă.

Scapă rapid de nasul înfundat cu tratamente simple și eficiente

Ține cont de următoarele sfaturi, pentru a scăpa de nasul înfundat: fă un duș, folosește un umidificator, folosește un spray nazal cu apă de mare, folosește o compresă caldă, hidratează-te corespunzător și folosește ulei de eucalipt.

Fă un duș

Cea mai bună soluție pentru a scăpa de nasul înfundat este să faci un duș fierbinte. Mulțumită aburilor care se formează, mucusul din nas este subțiat, iar inflamațiile sunt reduse. Un astfel de duș este, însă, o soluție temporară, deoarece nasul se va înfunda la loc, imediat ce ai intrat în contact cu aerul rece.

Pentru același rezultat, poți opta pentru inhalații, remedii mereu la îndemână pentru congestia nazală. Sunt eficiente și pentru sinuzită sau bronșită.

Folosește un umidificator

Achiziționează-ți un umidificator pentru a scăpa de nasul înfundat și de durerile de sinusuri. Rolul acestuia este de a împrăștia în aer microparticule, esențiale pentru restabilirea umidității la un nivel suportabil. Respirând un aer umed, țesuturile iritate se vor relaxa, iar vasele de sânge se vor dezumfla.

Folosește un spray nazal cu apă de mare

Probabil nu este prima oară când auzi că apa de mare este benefică pentru sănătatea nasului. Și pe bună dreptate! Un singur puf cu apă de mare te va ajuta să respiri normal, deoarece contribuie la eliminarea secrețiilor și la ameliorarea inflamației nazale. Ideal ar fi să ai la îndemână un spray compus și din minerale, cum sunt cuprul, magneziul, manganul, fierul, seleniul și zincul.

o femeie care ține în dreptul nasului un spray nazal

Un singur puf cu apă de mare te va ajuta să respiri normal, deoarece contribuie la eliminarea secrețiilor și la ameliorarea inflamației nazale.

Folosește o compresă caldă

O compresă caldă este tot ce ai nevoie atunci când ai nasul înfundat. Este ideală de utilizat și pentru copii. Înmoaie un prosopel curat în apă caldă, stoarce-l și așează-l peste nas și frunte. Căldura ajută la desfundarea nasului prin deschiderea pasajelor nazale din exterior.

Hidratează-te corespunzător

Pentru a combate congestia nazală, bea cât mai multă apă. În plus, consumă ceaiuri și supe de legume, care să te ajute să elimini cu ușurință secrețiile nazale și să scazi presiunea din sinusuri.

Folosește ulei de eucalipt

Uleiul de eucalipt se realizează din frunzele copacului de eucalipt. Pe măsură ce este inhalat, uleiul contribuie la reducerea inflamației mucoasei nazale și la ușurarea respirației. Este suficient să pui câteva picături de ulei de eucalipt într-un bol cu apă clocotită, să îți acoperi capul cu un prosop și să inspiri aburii aromați.

un copil care își suflă nasul

O compresă caldă este tot ce ai nevoie atunci când ai nasul înfundat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *