Local

Coniacul și tutunul l-au trimis la temniță! Condamnat cu executare pentru contrabandă!

Publicat: 16 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coniacul și tutunul l-au trimis la temniță Condamnat cu executare pentru contrabandă

Un bărbat a fost condamnat cu executare pentru contrabandă. Un al doilea individ a primit o pedeapsă cu suspendarea executării, sub aceeași acuzație. Pe lângă pedepse, cei doi au fost obligați să achite și despăgubiri considerabile către Fisc.

Doi bărbați au primit pedepse din partea judecătorilor, după ce au fost acuzați de încălcarea prevederilor Codului Vamal.
Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Mihail Grubi la doi ani de închisoare, cu executare, pentru contrabandă.

„Instanța admite acțiunea formulată de partea civilă Agenția Națională de Administrare Fiscală și obligă inculpatul Grubi Mihail la plata către aceasta a sumei de 13.978 de lei, cu titlu de despăgubiri civile”, au precizat judecătorii.

Sentința nu este definitivă. Procesul bărbatului a început pe data de 3 mai 2018.

Conform anchetatorilor, pe data de 1 decembrie 2017, bărbatul a fost prins de oamenii legii având asupra sa 14 pachete cu țigări marca King, 52 de pachete cu țigări marca Plugarul, cu timbru de acciză emis de Republica Moldova, 161 de pachete cu țigări marca Rothmans, 20 de pachete cu țigări marca Ritm, 980 de pachete cu țigări marca Ashima, zece sticle de un litru cu băutură alcoolică, respectiv vodcă Nemirovskaya și trei sticle de un litru cu băutură alcoolică, respectiv coniac Napoleon.

A „pescuit” o pedeapsă!

Un alt individ a fost pedepsit, la rândul său, de magistrații ieșeni. Judecătoria Iași a dispus condamnarea lui Ștefan Beșleagă la doi ani și patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru contrabandă.

„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local al comunei Țuțora, județul Iași, având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilități publice, fie prestarea de servicii de asistență socială, instituție ce va fi stabilită de către consilierul de probațiune”, au menționat magistrații.

Totodată, judecătorii l-au obligat pe individ la plata către ANAF a unor despăgubiri în valoare de 48.998 de lei. Și în acest caz decizia poate fi contestată.
Procesul bărbatului a început pe data de 26 noiembrie 2018. Potrivit procurorilor, pe data de 5 mai 2017, individul a fost prins de anchetatori având asupra sa 4.293 de pachete cu țigări marca Plugarul, cu timbre de acciză emise de Republica Moldova, precum și o lansetă de pescuit cu inscripția „Hquh Fuhce Huricane”, având o mulinetă cu inscripția „Mifine”.

Adauga un comentariu