National

Consilierul primarului din Tulcea pe probleme de sport și-a dat demisia, după ce i-a adresat spadasinei Ana Maria Popescu mai multe jigniri

Publicat: 28 iul. 2021
Consilierul primarului din Tulcea pe probleme de sport, Ştefan Caraman, și-a dat demisia, după ce i-a adresat spadasinei Ana Maria Popescu mai multe jigniri. Anunțul a fost făcut de Ștefan Ilie, primarul orașului Tulcea.

Consilierul primarului din Tulcea pe probleme de sport, Ştefan Caraman, și-a dat demisia, după ce i-a adresat spadasinei Ana Maria Popescu mai multe jigniri. Anunțul a fost făcut de Ștefan Ilie, primarul orașului Tulcea.

„În urma comentariului regretabil postat pe pagina personală de Facebook, domnul Ștefan Caraman și-a înaintat demisia din funcția de consilier al primarului pe probleme de cultură și sport”, a scris Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea, pe pagina sa de Facebook.

Ştefan Caraman a lansat cuvinte jignitoare la adresa sportivei Ana Maria Popescu, după ce aceasta a refuzat să dea mâna cu ministrul Sportului, la întoarcerea în România de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Printre cuvintele jignitoare adresate sportivei de către Ştefan Caraman se numără ”nesimțită”, ”băbăciune”, ”mare țoapă”.

„Gest de mare tzoapa al Anei Maria Popescu, refuzând să strângă mâna ministrului sportului; pentru că: dacă sunt probleme cu federația, ministerul, CIO, are cine să negocieze cu ei, poate de vină e șeful federației, căci tot ei e aleg acolo între ei; și astea se rezolva în birouri, nu în flegme. Ministrul Novak este sportiv ca și ea, e medaliat olimpic, e un caracter rar având în vedere situația lui medicală, ca om nu merita așa ceva, mai ales de la un alt coleg sportiv.

Dacă a făcut o declarație nefericită, o puteau regla amândoi face to face; dar să-l lași cu mâna întinsă și să treci precum o putoare pe lângă clientul cu bani puțini, asta arată că degeaba ești campion la sport, dacă ești codaș la bun simț modul asta gherțoiesc de a te purta în public este, vrei nu vrei, un model pentru ceilalți.

Deci asta trebuie să facem când suntem supărați pe oficiali (buni, răi, sunt oficiali), îi scuipăm în gură și îi înjurăm de mamă, că avem noi frustrări, nu? Ivan, Nadia, Lipă, Szabo, Silivaș, Vastag, Covaliu n-ar fi făcut niciodată așa ceva în public, niciodată; și aia au luat medalii un snop, au fost și sunt în Panteonul sportului mondial, doamna asta cifută din păcate nu gestul și declarațiile ei îmi întăresc convingerea că sportivii ăștia de după ’89 au devenit niște pițipoance pline de ifose, niște prestatori pentru bani și atât. Nu tu eleganță, nu tu educație, nu tu caracter, nu tu respect de sine; nu, tată, doar fitze.

Dacă sportul românesc e subfinanțat (și mă refer la cel de nișă, cum e și sabia), e o povara a statului român, e incompetența a tuturor (căci în sistem sunt, de altfel, tot campioni olimpici sau foști sportivi), e „așa a vrut Dumnezeu”, e ce doriți voi, dar nu te obligă nimeni să rămâi cu mâna întinsă dacă vezi că nu primești; mai ales când porți pe ține tricolorul; nu ai voie; și în niciun caz să te comporți că o tzoapa și până la urmă a fi nesimțit e doar despre ține și nu despre ministrul Novak, nici despre CIO, nici despre nimeni, e de la mă-ta de acasă; și nu are nicio legătură cu spiritul olimpic, niciuna m-am bucurat de medalia sportivei, bravo ei, dar din punctul meu de vedere nu merită să o poarte la gât ci să și-o bage în fund.

PS: băbaciunea are de învățat de la tânărul și fenomenal de șarmantul înotător român; omul a venit la Olimpiada să se distreze; el e campion prin atitutinde, de aceea e atât de iubit de toată lumea deși n-a câștigat încă o medalie; el e cu adevărat sportiv olimpic; notă 10 pe linie“, a scris Ștefan Caraman, fostul coordonator al Biroului sport şi cultură al Primăriei Tulcea.

Postarea lui Ștefan Caraman a fost ulterior ștearsă de pe pagina sa de Facebook.

Comentarii
  • Mai Idiotule cum poti jigni un sportiv cu Medalie de Argint la Olimpiada? Stii ai un loc rezervat la unul din Spitalele de profil din tara pana intelegi ceea ce se intampla in jurul tau.

Adauga un comentariu