Prima pagină » Local » Consiliul Județean Iași va prelua Casa și Mausoleul „Vasile Alecsandri”! Proiectul de hotărâre se află pe masa consilierilor – FOTO

Consiliul Județean Iași va prelua Casa și Mausoleul „Vasile Alecsandri”! Proiectul de hotărâre se află pe masa consilierilor – FOTO

25 iun. 2024, 02:00, 2 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Casa și Mausoleul „Vasile Alecsandri”, din comuna Mircești, vor fi preluate în administrare de Consiliul Județean Iași

Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni, pe data 26 iunie 2024, într-o ședință ordinară în care se vor supune votului peste 30 de proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără și cel cu privire la preluarea în administrare de către CJ Iași a Casei și Mausoleului „Vasile Alecsandri”, din comuna Mircești.

Consiliul Județean Iași va prelua Casa și Mausoleul „Vasile Alecsandri”, din comuna Mircești

Proiectul de hotărâre privind preluarea în administrarea județului Iași – Consiliul Județean Iași a imobilului compus din Casa și Mausoleul „Vasile Alecsandri”, din comuna Mircești, va fi supus votului pe data de 26 iunie 2024.

„Imobilul compus din construcțiile C1 și C2 reprezentând Casa și Mausoleul «Vasile Alecsandri», situat în comuna Mircești, județul Iași, înscris în cartea funciară nr. 61848, s-a aflat în proprietatea Județului Iași — Consiliul Județean Iași și administrarea Muzeului Național al Literaturii Române Iași, pentru îndeplinirea obiectului de activitate, până  la nivelul anului 2023. La această  dată, imobilul mai sus menționat se află  în proprietatea Academiei Române urmare a Deciziei Curții de Apel Iași nr.I08/29.05.2009 de modificare a Sentinței civile 2063/10.12.2008 a Tribunalului Iași, privind punerea în posesie în conformitate cu prevederile Legii nr.10/2001 republicată, cu modificările și completările ulterioare, și a Hotărârii Consiliului Județean Iași nr.152/29.03.2023. Pentru rezolvarea situației generate de punerea în aplicare a hotărârii emise de instanța de judecată și din dorința ambelor părți de menținere în stare de funcționare a muzeului, s-a semnat între Academia Română și Județul Iași prin Consiliul Județean Iași Contractul de administrare nr.488/08.02.2024 pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea de prelungire, prin încheierea unui act adițional la contract”, se arată în proiectul de hotărâre.

Casa și Mausoleul „Vasile Alecsandri” vor fi atribuite în folosința Muzeului Național al Literaturii Române Iași

Imobilul compus din Casa şi Mausoleul „Vasile Alecsandri”, situat în comuna Mirceşti, judeţul Iaşi, va fi atribuit în folosinţă gratuită către Muzeul Naţional al Literaturii.

„Imobilul compus din Casa şi Mausoleul «Vasile Alecsandri», situat în comuna Mirceşti, judeţul Iaşi, înscris în cartea funciară nr. 61848, va fi atribuit în folosinţă  gratuită  către Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, pentru o perioadă  de 10 (zece) ani, cu posibilitatea de prelungire, în vederea asigurării continuităţii funcţionării muzeului. La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Directia Tehnică  şi Investitii — Biroul Gestionarea Patrimoniului, va proceda la perfectarea contractului de atribuire în  folosinţă  gratuită  şi încheierea procesului verbal de predare primire cu respectarea prevederilor art.349-353 din O.U.G. nr.57/2019 privind codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare. Se va înscrie la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară  Iaşi, dreptul de folosinţă  gratuită  al Muzeului National al Literaturii Române Iaşi asupra imobilului mai sus mentionat. La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Direcţia Tehnică  şi Investiţii — Biroul Gestionarea Patrimoniului, va proceda la perfectarea contractului de atribuire în folosinţă  gratuită  şi încheierea procesului verbal de predare primire cu respectarea prevederilor art.349-353 din O.U.G. nr.57/2019 privind codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare”, se mai arată în documentele publicate.

Casa și Mausoleul „Vasile Alecsandri”, din comuna Mircești, vor fi preluate în administrare de Consiliul Județean din Iași.

Comentarii
  • Aia de la Termoplast isi freaca deja palmele: vor pune termopane. La fel si cei de la Egger, care vor pune parchet laminat.

  • mintea creață a tablagiului

    Fix asta era prioritatea județului, Mausoleul Alecsandri. Hai s-o lăsăm naibii de centură ocolitoare că nu-i urgență, ieșenii pot merge la muzeu, ce să caute ei la munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *