Eveniment-Social

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a dat undă verde pentru începerea lucrărilor de reabilitarea a Palatului Cantacuzino din Pașcani

Publicat: 19 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a dat undă verde pentru începerea lucrărilor de reabilitarea a Palatului Cantacuzino din Pașcani
Palatul Cantacuzino din Pașcani va fi reabilitat

Lucrările de reabilitare a Palatului Cantacuzino ar putea începe în câteva luni, după ce pe 14 ianuarie Consiliul Național de Soluționarea Contestațiilor a respins contestația la rezultatul licitației pentru desemnarea constructorului înaintată de SC GRUP CONSTRUCȚII EST SA și SC CONEST S.A.

Câștigătorul licitației, SC TEC TELECOM SRL, a fost desemnat la începutul lunii decembrie însă rezultatul a fost contestat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de doi participanți. După verdictul acestei instituții, împotriva lui se mai poate face o singură cale de atac la Curtea de Apel, procedură ce nu poate dura mai mult de 60 de zile.

Procedura de atribuire a contractului a fost finalizată

Actuala administrație a reușit să finalizeze procedura de atribuire a contractului pentru execuția lucrărilor de reabilitarea a Palatului Cantacuzino, după ce foștii șefi din Primărie au anulat, în iunie, procedura și au reluat-o la distanță de câteva zile. Motivul anulării licitației, în luna iunie a acestui an, au fost cele peste 100 de cereri de clarificări solicitate de ofertanți, fapt ce a determinat conducerea municipalității să dea documentația la refăcut.

„În cazul proiectului > a fost întocmit proiectul tehnic de către o firmă specializată în proiectarea lucrărilor pentru monumente istorice, firma selectată în urma unei licitații, prin sistemul electronic de achiziții publice. După elaborarea proiectului tehnic s-au scos la licitație serviciile de executare a lucărilor, conform proiectului.

În urma publicării caietului de sarcini au fost solicitate mai multe clarificări privind unele elemente decorative, arhitecturale, unele detalii legate de materialele de construcții. etc. Deoarece administrația locală este interesată că lucrările pentru acest monument istoric să fie de cea mai bună calitate s-a decis suspendarea licitaţie, iar proiectul tehnic a fost transmis celui care a întocmit documentația pentru a adăuga toate datele solicitate din clarificări, urmând să fie reluată licitația”, susținea în 14 iulie, printr-un comunicat de presă, fosta conducere a Primăriei.

Cel mai probabil, lucrările la acest obiectiv vor fi începute în această primăvara, având în vedere și anotimpul în care ne aflăm, dar și faptul că soluționarea unei eventuale contestații ar dura în jur de 60 de zile. Decizia oficială poate fi consultată AICI!

Adauga un comentariu