Constantin Enceanu și Mariana Ionescu Căpitănescu au intervenit în scandalul momentului, în care e implicată Niculina Stoican. „Să explice doamna ce se întâmplă. Știe ce se petrece acolo”

20 dec. 2023, 11:44,
BZI.ro, în National

Niculina Stoican a fost demisă din poziția de manager al Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, iar de aici a pornit un întreg scandal. Constantin Enceanu și Mariana Ionescu Căpitănescu au avut o reacție în acest sens. Artista se confruntă cu o problemă gravă, care a avut un impact financiar și profesional asupra sa.

Unul dintre momentele dificile a fost decizia Liei Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, de a reorganiza mai multe centre culturale în scopul reducerii bugetului considerabil alocat Ansamblului Folcloric „Maria Tămase”, care nu a mai putut fi susținut.

Ca urmare, ansamblul condus de Niculina Stoican ca manager nu va mai fi separat, ci va fi înglobat împreună cu Teatrul „Colibri” și Casa de Cultură „Traian Demetrescu”.

Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”  primea finanțare de la Primăria Craiova

Ansamblul „Maria Tănase”, care a fost condus de Niculina Stoican, înregistrează cheltuieli în valoare de 5 576 922 lei, dintre care 277 263 reprezintă veniturile pe care le-a încasat îndrăgita artistă de muzică populară.

5 249 059 de lei proveneau de la primărie, iar 50 000 de la Consiliul Județean Dolj, conform Gazeta de Sud.

Cu toate că situația o afectează în mod direct din punct de vedere financiar, Niculina Stoican și-a exprimat refuzul de a comenta pe marginea acestui subiect.

„Nu am nimic de declarat pe marginea acestui subiect”, a fost răspunsul Niculinei Stoican, după ce și-a pierdut postul de manager, conform Fanatik.

Mariana Ionescu Căpitănescu nu a fost în niciun fel afectată de scandalul în care este implicată Niculina Stoican

Spre deosebire de Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu nu a fost în niciun fel afectată de noile modificări de funcționare a centrelor culturale, din contră! Fiind doar solistă, artista nu a avut aceeași soartă cu cea a colegei sale de breaslă, despre care nu și-a dorit să comenteze în vreun fel.

Sora Marcelei Fota a menționat că se află în plină pregătire a unui concert de colinde la Ansamblul Folcloric, cu precizarea că toate modificările care vor mai apărea legate de soarta instituțiilor culturale vor fi comunicate de persoanele avizate.

„Sunt în continuare solist vocal la Ansamblul Folcloric. Chiar pregătim zilele astea un spectacol de Crăciun, cu colinde. Nu pot să dau alte declarații (n. red.: legat de situația restructurărilor). Cei de la Ansamblu mi-au spus că vor comunica ei tot ce e legat de temă”, a declarat Mariana Ionescu Căpitănescu, conform aceleiași surse.

Ce spune Constantin Enceanu

În ciuda faptului că solistul Constantin Enceanu era membru de 18 ani în cadrul ansamblului folcloric, pe vremea în care era încă manager, Niculina Stoican a refuzat să-l promoveze și să-i mărească salariul.

Decizia nu a fost deloc bine primită de artist, amenințându-și colega de breaslă că o dă în judecată, fiind de părere că refuzul său nu este altceva decât un abuz la adresa sa.

În contextul noilor restructurări, în urma cărora Niculina Stoican și-a pierdut postul de manager, Constantin Enceanu a făcut o serie de declarații pe baza acestui subiect, cu mențiunea că singura care este în măsură să ofere detalii despre această situație este doar „fosta manageră”.

„Nu am ce să spun. Managerul trebuie să dea explicații. Sau, mă rog, fostul manager. El știe ce și cum se petrece acolo. M-a durut când am auzit de dansatori. Nu am nicio putere eu. Să explice doamna Stoican ce se întâmplă”, a declarat Constantin Enceanu, despre scandalul in care este implicata Niculina Stoican, conform aceleiași surse.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *