Prima pagină » Titlurile zilei » Constantin Zamfirache, primarul din Grajduri, a bătut orice record. A câștigat un nou mandat. Din 1989, este în funcție – FOTO

Constantin Zamfirache, primarul din Grajduri, a bătut orice record. A câștigat un nou mandat. Din 1989, este în funcție – FOTO

11 iun. 2024, 02:00, 8 ,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Constantin Zamfirache, primarul PNL din Grajduri, a câștigat un nou mandat. Acesta se află în fruntea comunei de 35 de ani. În 1991, Zamfirache era cel mai tânăr primar din județul Iași, iar de atunci și până acum a rămas în funcție

Constantin Zamfirache, primarul comunei Grajduri, a câștigat un nou mandat. Pentru prima dată, Zamfirache a ajuns pe scaunul de primar în 1989, iar de atunci și până acum a condus comunitatea din Grajduri. Duminică, a fost reales. De 35 de ani, conduce comunitatea din Grajduri și a bătut orice record. Zamfirache este cel mai longeviv primar în funcție. Trebuie precizat că în județul Iași sunt mai mulți edili care au depășit cinci mandate. Printre aceștia se numără Ștefan Timofte, primarul PNL al comunei Tomești, Cătălin Lupu, primarul PSD al comunei Ciurea, Dan Niță, primarul PNL al comunei Miroslava, Georgel Popa, primarul PNL al comunei Moșna, iar exemplele pot continua.

Constantin Zamfirache, primarul din Grajduri, reales. Alții nu au avut noroc

Deși campania electorală a fost una domoală, în Iași nu au lipsit surprizele. Mai mulți primari care puteau jura că vor rămâne pe funcție au pierdut alegerile. De exemplu, Ionel Vatamanu a pierdut primăria de la Târgu Frumos, Ciprian Grosu de la Rediu, iar Cătălin Brânzanu de la Vlădeni. Nu au lipsit incidentele. În timpul votării, au fost sesizate mai multe probleme, iar tentativele de fraudare au existat în mai multe secții. De aceea, polițiștii au deschis mai multe dosare penale. În municipiul Iași, primăria a fost câștigată de Mihai Chirica pentru a treia oară.

„Dragi ieșeni, vă mulțumesc că ați ieșit la vot, indiferent de opțiunea dumneavoastră politică. Acesta este marele câștig al democrației: diversitatea opiniilor și respectul pentru fiecare dintre aceasta. Le mulțumesc celor care au avut încredere în mine și care mi-au încredințat un nou mandat. Celor care nu au votat echipa propusă de noi: suntem datori să fim mai convingători și să vă explicăm, zi de zi, proiectele noastre, în beneficiul Iașului. Îi felicit și pe ceilalți competitori politici. Odată campania electorală încheiată, trebuie să punem interesul comunității noastre mai presus de orgolii personale”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Costel Alexe a rămas la Consiliul Județean

Costel Alexe a rămas în fruntea Consiliului Județean Iași, fiind reales.

„Nu am cuvinte să vă mulțumesc îndeajuns, dragi ieșeni, pentru această susținere covârșitoare, aproape 110.000 de voturi acordate mie și echipei Partidului Național Liberal la Consiliul Județean Iași. Sunt conștient de importanța fiecărui vot primit, care este o nouă dovadă a încrederii pe care ne-ați acordat-o. Vă spun sincer, victoria este a Iașului și a ieșenilor care au demonstrat că ne merităm statutul de capitală culturală a țării, de centru european, academic și democratic. Județul Iași rămâne singurul județ liberal din Moldova, cu 51 de primării liberale, printre care municipiul Iași, municipiul Pașcani, orașul Podu Iloaiei și orașul Târgu Frumos.

Eu și echipa liberală rămânem partenerii ieșenilor. Ca și în acest prim mandat, voi fi ori de câte ori este nevoie în județ sau la București pentru interesele comunității noastre. Mulțumesc tuturor ieșenilor! Voi rămâne un președinte pentru toți așa cum am promis. Știu ce am de făcut, iar în următorii patru ani voi lucra la fel ca și în primii, cu drag și dragoste pentru Iași”, a transmis Costel Alexe.

Rămâne de văzut dacă Constantin Zamfirache, primarul din Grajduri, va bate un nou record.

Comentarii
  • Mâncați și cacat
    Asta e de la PSD de când a venit pe lume

  • Parlamentarii sau viitorii parlamentari, nu puteti concepe o lege prin care orice ales sau functionar public sa stea in functie maxim 2 mandate si fara revenire ulterioara ?!
    Altfel ne trezim cu de astia de teapa astuia, care toata viata au fost primari, directori, ministri, parlamentari, consilieri, sefi de servicii si de birou, etc.
    Pe asta daca nu-l mai voteaza lumea si ar merge in privat nevoit fiind, a doua zi il da afara patronul pentru ca habar nu are sa faca altceva decat politica, e clar.

  • Primarul de la Grajduri e frate cu Dan Ciotoi?

  • Domle primar, in 35 de ani de mandat, nu ai fost in stare sa aduci apa potabila in zona.
    Cine te-a votat, ori a fost prost, ori a fost prost

  • E frate cu Dan Milmoi ….il stii?

  • Cui ii trebuie apa? Numai saracii beau apa…

  • Dan Ciotoi sa traiasca hopa diridida

  • Pe Chereches de la baia Mare nu l-a votat nimeni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *