Economic Local

Constructorii din Iași o duc bine! Refuză contracte de 200.000 de euro

Publicat: 18 feb. 2020

Recent, Primăria comunei Deleni a demarat o licitație pentru construirea și dotarea unui after-school. Prevederea bugetară a procedurii este de 994.400 lei, fără TVA, aproape 200.000 euro. La procedură nu s-au prezentat ofertanți, urmând ca aceasta să fie reluată. De cele mai multe ori, constructorii nu participă la aceste licitații, deoarece estimările autorității contractante nu au legătură cu realitatea. Au fost situații în care executantul a trebuit să scoată bani din firmă ca să finalizeze lucrarea.

Investiții din fonduri europene

Proiectul este finanțat prin Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală prin Programul Național de Dezvoltare rurală 2014-2020. Lucrările trebuie executate în termen de șase luni, dar nu mai târziu de data de 26 septembrie 2020.

„Atragem atenția că în perioada de execuție a lucrărilor propusă în graficul de implementare a proiectului sunt incluse și lunile în care contractul de execuție a lucrărilor va fi suspendat din cauza condițiilor meteorologice – iarnă, în care nu se vor putea executa lucrări. De asemenea, menționăm că perioada de execuție a lucrărilor va începe după semnarea contractului și constituirea garanției de bună execuție în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, se arată în caietul de sarcini.

Adauga un comentariu