Local

Constructorii din Iași trag țepe pe bandă rulantă! Patronul Isadora Transconstruct SRL a încasat banii și a plecat. Afaceristul Ioan Rusu este acuzat că a furat și materialele beneficiarului

Publicat: 09 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Constructorii din Iași trag țepe pe bandă rulantă Patronul Isadora Transconstruct SRL a încasat banii și a plecat. Afaceristul Ioan Rusu este acuzat că a furat și materialele beneficiarului
Ioan Rusu, patronul de la Isadora Transconstruct SRL, a luat banii de pe o lucrare și s-a făcut nevăzut. S-a ales cu plângere penală pentru înșelăciune

Ioan Rusu, patronul Isadora Transconstruct SRL, a țepuit un ieșean care avea nevoie de finisaje la vila din comuna Rediu. I-a plătit în avans lucrarea, dar nu a mai realizat execuția. Banii i-a încasat și nu mai răspunde la telefon. Cazul a ajuns la polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași

Tot mai multe plângeri sunt depuse de ieșeni la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași, din cauza țepelor trase de constructori. Este și cazul lui Cătălin C., care a apelat la seviciile societății Isadora Transconstruct SRL, patronată de Ioan Rusu, un așa-zis om de afaceri. Reclamantul a construit anul trecut o casă în comuna Rediu, județul Iași. A apelat la Ioan Rusu ca să realizeze lucrările de finisare. Constructorul a luat banii, a lucrat în bătaie de joc și s-a făcut nevăzut. Acum, pe numele lui Ioan Rusu este înregistrată o plângere penală pentru înșelăciune.

„În anul 2019 am construit în comuna Rediu o locuință individuală la roșu (P+M), urmând ca anul acesta, 2020, să finalizez alte lucrări. Astfel, am contactat serviciile domnului Rusu Ioan, având firma de construcții Isadora Transconstruct SRL. În data de 08.06.2020, am încheiat un contract de prestări servicii cu domnul Rusu Ioan, în calitate de administrator al firmei Isadora Transconstruct SRL. La încheierea contractului am plătit un avans de 5.500 lei din totalul de 22.000 de lei. Trebuia să finalizeze lucrările pe data de 11.08.2020. Acesta a menționat că are 10 angajați și că se încadrează în timp pentru finalizarea lucrărilor.

Deși nu a respectat termenul în care trebuiau realizate lucrările, acesta nici nu a realizat toate serviciile pe care le avea de prestat. În toată această perioadă, de la semnarea contractului până la data de 10.09.2020, i-am dat bani în mai multe etape pentru lucrările pe care trebuia să le facă, suma totală fiind de 17.000 lei din 22.000 lei. Administratorul Rusu Ioan m-a amânat. Pe parcurs au apărut mai multe neînțelegeri. La un moment dat am fost nevoit să solicit intervenția echipajelor de Poliție. Timpul trecea și am început să fac presiuni pentru că nu a prestat pentru banii pe care i-am dat. Din total, dacă a făcut 30 la sută, iar eu i-am dat aproape toți banii”, a declarat Cătălin C.

Proprietarul casei și-a dat seama că Ioan Rusu i-ar fi furat și materialele de construcție

Pe lângă faptul că nu a onorat contractul, Ioan Rusu ar fi sustras și meterialele de construcție achiziționate de proprietarul casei.

„În data de 18.09.2020, Rusu Ioan a vrut să plece de la locul șantierului fără a-mi finaliza lucrările. Nu a returnat nici banii pentru lucrările nerealizate. După ce a venit Poliția, a promis că vine a doua zi, dar nu s-a mai prezentat pe șantier. Ulterior, am aflat că acest individ a sustras în lipsa mea materiale de construcții, ciment, var, fier, benzină și alte materiale, cu o valoare estimată de 8.000 lei. L-am sunat, dar nu mai răspunde la telefon. I-am făcut plângere penală la Inspectoratul de Poliție Județean Iași. Am vorbit și cu alte persoane care au pățit același lucru ca și mine”, a mai arătat reclamantul.

Reporterii BZI l-au apelat telefonic pe toate numerele de telefon disponibile, dar Ioan Rusu nu a putut fi contactat.

„Are două numere, dar nu răspunde la apeluri necunoscute sau se dă drept altă persoană. A mai fost căutat de pe alte numere”, a adăugat Cătălin C.

Societatea lui Ioan Rusu a fost înființată în 2013. Sediul social a fost înființat în satul Todirel, comuna Bârnova, județul Iași.

Constructorii mai mari din Iași sunt prezenți pe lista neagră

Probleme sunt și în cazul dezvoltatorilor care scot la vânzare blocuri de locuințe colective. Spre exemplu, anul trecut, afaceristul Ștefan Popescu a finalizat un bloc de locuințe pe Aleea Strugurilor, nr.76, în zona CUG. A vândut apartamentele, a luat banii și s-a apucat de alte lucrări. În urmă a rămas dezastru. Odată cu venirea primăverii 2020 au ieșit în evidență lucrările de proastă calitate. Sistemul de hidroizolație era ca și inexistent, la primele ploi observându-se infiltrațiile.

Dezvoltatorul Ștefan Popescu nu a mișcat un deget. Asta până recent, când au intervenit inspectorii de la Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) Iași. Au aplicat o amendă de 50.000 lei constructorului contractat de afacerist cu mențiunea că trebuie să repare deficiențele. Constructorul s-a conformat doar prin promisiuni. Au făcut câteva lucrări, dar neconcludente. Proprietarii sunt nemulțumiți pentru că s-au lovit de refuzul de a reface și interioarele afectate de infiltrații. În acest context, au fost înregistrate noi reclamații la sediul IJC Iași. Constructorul are obligația să remedieze deficiențele până la finalul acestei luni.

Adauga un comentariu