Economic Local

Scandal imobiliar în comuna Rediu! Un bloc apare în geamul vecinilor. Investitorul spune că a respectat toate legile – FOTO

Publicat: 15 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal imobiliar în comuna Rediu Un bloc apare în geamul vecinilor. Investitorul spune că a respectat toate legile - FOTO
Scandal imobiliar în comuna Rediu!

Scandal imobiliar în comuna Rediu. Proprietarii de pe strada Dealul Zorilor sunt nemulțumiți de apariția unui nou bloc în vecinătate. Au depus reclamație la Primărie, dar nu au primit niciun răspuns. Totuși, noul bloc a fost autorizat în urmă cu aproximativ 2 ani

Scandal imobiliar în comuna Rediu. Mai mulți proprietari dintr-un bloc de pe strada Dealul Zorilor sunt nemulțumiți de faptul că în spatele imobilului urmează să fie construită o clădire de locuințe colective. Proprietarii sunt nemulțumiți că vor rămâne fără lumină naturală, iar clădirea ar fi prea apropiată. Deja lucrările de construire au fost demarate. Primăria Rediu a emis autorizația de construire pe numele investitorului Elena Enea, pe data de 25.07.2018.

„Am fost plecată o perioadă în străinătate și, când m-am întors, m-am trezit cu un container în fața balconului. Fiind zonă de versant, pământul cădea în balconul meu de la parter. Trebuie respectată și o anumită distanță față de blocul nostru. Cum se va interveni în caz de incendiu? Proprietarii din acest bloc nu sunt de acord cu proiectul. Au fost depuse mai multe sesizări la Primăria Rediu, dar nici până acum nu s-a primit un răspuns. Din ce văd, ei vor să facă două blocuri”, a precizat unul dintre proprietarii de pe Dealul Zorilor.

Scandal imobiliar în comuna Rediu, după ce în zonă au apărut zeci de proiecte de diferite dimensiuni

Primarul Vasile Haidău a precizat că va întocmi un răspuns în cel mai scurt timp pentru vecinii nemulțumiți. Reprezentanții Serviciului Urbanism au oferit detalii legate de proiectul inițiat de Elena Enea.

„Acolo va fi un singur bloc. Nu sunt probleme de distanță acolo. Sunt 4,5 metri față de clădirea învecinată. Între cele două clădiri vor fi puși niște pomi. Regimul de înălțime care se pretează acolo este de D+P+2+M. Acolo, terenul are o suprafață mai mare de 1.000 metri pătrați”, au spus oficiali din Primăria Rediu.

Blocul urmează să aibă 12 apartamente și 14 parcări pe suprafața terenului.

Investitorul spune că a respectat legislația și că are toate avizele necesare pentru implementarea proiectului

Contactat telefonic, dezvoltatorul imobliar Elena Enea a oferit o serie de lămuriri privind edificarea imobilului.

„Acolo am pornit construcția pentru un bloc cu regimul de înălțime D+P+2. Nu este vorba de două blocuri, ci de unul singur. În primul rând, proiectul meu este mult mai vechi. Blocul de alături a fost construit după ce am inițiat proiectul. Înainte de a cumpăra, trebuie să te interesezi, să vezi ce este în zonă, dacă se construiește sau nu, dacă sunt alte proiecte. Eu vreau să fac ceva frumos, proiectul meu este impecabil. Respectivul container se află pe proprietatea mea, unde ar trebui să fie? Am auzit că au reclamat la primărie. Tot ce fac este legal. Nu e nici la stânga, nici mai la dreapta. Mai mult, am lăsat o distanță mai mare față de blocul vecin, mai mare decât prevede legea”, a subliniat Elena Enea.

Conflictele între dezvoltatori și proprietari sunt la ordinea zilei în comuna Rediu

În 2019, pe strada Garoafelor, într-o zonă de case, Primăria Rediu a autorizat construirea unui bloc de locuințe cu trei etaje. Vecinii au făcut reclamații peste tot, iar Inspectoratul de Stat în Construcții a constatat că autorizația este ilegală. Primarul Vasile Haidău a declarat atunci că nu a semnat autorizația și că singurii vinovați sunt viceprimarul Ștefan Paraschiv și inspectorul de la Urbanism, Ciprian Cleminte. Între timp, lucrările au fost suspendate și se încearcă anularea autorizației și chiar demolarea. În acest sens există un dosar pe rolul instanțelor. Investitorul oficial este un cetățean german, Michael May, care administrează societatea May Bauhaus SRL. În realitate, neamțul este folosit ca paravan de către un escroc, Mugurel Mihai Zarughevici, fost lider al filialei ieșene a Partidului Inițiativa Națională (partid condus pe vremuri de Cosmin Gușă și Lavinia Șandru). Acum, este judecat într-un dosar de proxenetism.

Adauga un comentariu