Prima pagină » Economic Local » Constructorii se bat pe contractul de peste 4,5 milioane de euro, din comuna Butea. Douăsprezece firme sunt implicate în procedura de licitație
Constructorii se bat pe contractul de peste 4,5 milioane de euro, din comuna Butea. Douăsprezece firme sunt implicate în procedura de licitație

Constructorii se bat pe contractul de peste 4,5 milioane de euro, din comuna Butea. Douăsprezece firme sunt implicate în procedura de licitație

16 mai 2024, 02:00, 3 ,
Alexandra MAISNER în Economic Local

Constructorii se bat pe contractul de peste 4,5 milioane de euro, din comuna ieșeană Butea. Patru oferte financiare au fost depuse

În cadrul procedurii de licitație privind extinderea rețelei de canalizare din localitate au fost depuse 4 oferte financiare. Contractul are o valoare de peste 4,5 milioane de euro, 23.094.580 de lei, fără TVA, iar firmele interesate au avut timp până pe data de 13 mai 2024 să-și depună oferta.

Constructorii se bat pe contractul de peste 4,5 milioane de euro, din comuna Butea

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), contractul prevede prestarea serviciilor de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor de extindere a rețelei de canalizare din comuna Butea, județul Iași. Patru asocieri de firme au depus ofertele financiare. Este vorba despre asocierea Cornell’s Floor SRL, administrată de Elena Mirela Tiprigan, lider de asociere, și SC Yda Proiect Consultins SRL.

A doua asociere este formată din General Instalații SRL, gestionată de Mihai Igat, lider de asociere, Tech It Solutions SRL și Daroconstruct SRL. A treia asociere este formată din firmele Demo-Idil Construct SRL, lider de asociere, SC Prof Con Invest SRL, SC Proiect-Construct Regiunea Transilvania și Arghemir Company SRL. Iar cea de-a patra ofertă financiară a fost depusă de asocierea Cordep SRL, lider de asociere, Conalid SRL și Hidroterm SRL.

Precizăm faptul că procedura de licitație a fost lansată vineri, 26 aprilie 2024, are o valoare de 23.094.580 de lei, fără TVA, aproximativ 4.640.727 de euro, fără TVA. Firmele interesate au putut depune ofertele financiare până la data de 13 mai 2024. Lucrările constau în extinderea rețelelor de canalizare în sistem separativ, ce colectează gravitațional apele uzate menajere, amplasarea unor stații de pompare ape uzate, unei stații de epurare și unor cămine de vane.

„În funcție de configurația generală a intravilanului comunei Butea, Extinderea rețelei de canalizare cuprinde 79 de tronsoane de conductă notate Cm1 până la Cm79. Lungimea totală a rețelei de canalizare, în comuna Butea este de 23.845 de metri. Canalul se va realiza din tuburi PVC, Dn 250 mm, tip SNS pe o lungime de 23.845 metri. Pe rețeaua de canalizare au fost proiectate 11 stații de pompare ape uzate, amplasate în punctul în care rețeaua de canalizare nu se poate descărca gravitațional în continuare spre stația de epurare existentă. Durata de execuție a lucrărilor este de 33 de luni. În cadrul procedurii tehnice, ofertanții cor prezenta obligatoriu descrierea metodologiei de lucru”, se arată în documentele publicate în cadrul procedurii de licitație.

Peste 10 milioane de lei cheltuie Primăria Comarna pentru extinderea rețelei de apă și canalizare

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, contractul privind lucrările de proiectare și execuție pentru investiția „Extindere rețea apă și canalizare, în sat Stânca, comuna Comarna, județul Iași” are o valoare de 10.940.367 de lei, fără TVA. Este important de știut faptul că proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar contractul de lucrări are clauză suspensivă.

„Clauză suspensivă. Procedura de atribuire a contractului de achiziție publică este inițiată sub incidența prezentei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de alocarea creditelor bugetare cu această destinație, semnarea contractului făcându-se de respectarea dispozițiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidența legislației privind finanțele publice. Având în vedere dispozițiile legii 98/2016 privind achizițiile publice și H.G. nr. 395/2016, cu modificările și completările ulterioare, Autoritatea Contractantă precizează că va încheia contractul cu ofertantul declarat câștigător numai în măsura în care fondurile necesare achiziției vor fi asigurate prin alocarea creditelor bugetare cu această destinație.

În cazul în care, indiferent de motive, creditele bugetare nu vor fi alocate, Autoritatea Contractantă, după primirea notificării cu privire la neacordarea finanțării, își rezervă dreptul de a anula procedura de atribuire”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Constructorii se bat pe contractul de peste 4,5 milioane de euro, din comuna Butea. Patru oferte financiare au fost depuse în cadrul licitației de pe SEAP.

Comentarii
  • Bine ca fac toate comunele, bravo lor, la ORASUL Podu Iloaiei,a inceput, tocmai la inceputul anului trecut si a stagnat nu se mai aude nimic.A inceput chipurile in cartierul Budai tot anul trecut.

  • Cat e comisionul la Butea, nea primaru?
    In curtea scolii ridici anl-uri, ai aviz de la ministerul educatiei? NU ai. Crezi ca daca esti cumatru cu Firea scapi de parchet?

  • Un primar exemplu! A schimbat fata comunei Butea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *