Prima pagină » Local » Constructorii vor 2 milioane de euro pentru modernizarea drumurilor dintr-o comună ieșeană – FOTO

Constructorii vor 2 milioane de euro pentru modernizarea drumurilor dintr-o comună ieșeană – FOTO

14 mart. 2023, 02:00, 2 ,
Ciprian BOARU, în Local

Cu fonduri de la Programul Național de Investiții, Primăria Butea, județul Iași, va moderniza mai multe drumuri locale. La licitația demarată recent s-au prezentat mai mulți constructori. Oferta cu prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul procedurii. Prin același program au fost finanțate mai multe comune din județul Iași, stadiul licitațiilor fiind destul de avansat

Primăria comunei Butea, județul Iași, reabilitează infrastructura din localitate cu fonduri din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Recent a fost lansată licitația pentru realizarea lucrărilor, cu o valoare estimată de 10.178.553 de lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro. La procedură au fost depuse oferte din partea asocierilor de firme Artcon Way SRL – Eky-Sam SRL, Bogdy Trans SRL – Cadvyll Const SRL și Concret Drum SRL – Alpenside SRL. Ofertele au intrat în etapa de evaluare tehnico-financiară.

„Străzile supuse investiției se prezintă la nivel de îmbrăcăminte asfaltică, beton de ciment sau de pietruiri cu balast pe partea carosabilă. Acostamentele se prezintă la nivel de balast, iar dispozitivele de colectare și evacuare a apelor pluviale prezintă defecte și degradări specifice. Sub acțiunea traficului și a factorilor climatici, structura rutieră existentă a străzilor s-a degradat, ceea ce impune modernizarea/ranforsarea/întreținerea acestora. Din cauza stării necorespunzătoare a dispozitivelor de scurgere a apelor și a acostamentelor, evacuarea apelor meteorice nu se face la timp, astfel că este favorizată formarea gropilor, contribuind la degradarea străzilor. În urma realizării investiției se vor realiza structuri rutiere cu îmbrăcăminți rutiere moderne, se vor executa trotuare și se va asigura scurgerea apelor în mod optim”, sunt obiectivele procedurii.

Constructorii vor 2 milioane de euro pentru modernizarea drumurilor cu o lungime de 6,2 kilometri

Conform contractului, se va interveni pe un traseu format din 13 străzi, cu o lungime de 6.211 metri: Alexandru Ioan Cuza, Preot Gheorghe Petz, Vasile Alecsandri, Preot Ioan Ferenț, Pieței, Morii, Antoculești, Mărășești, Eroilor, Ion Creangă, Tudor Vladimirescu, 1 Mai, Revoluției. Totodată, Consiliul Județean Iași are în plan să reabiliteze mai multe drumuri județene.

Prin „Anghel Saligny” au fost finanțate și alte comune din județul Iași

Totodată, și Primăria comunei Drăgușeni, județul Iași, a lansat licitația pentru modernizarea drumurilor din localitate, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea estimată a investiției este de 5.967.448 de lei, fără TVA, aproape 1,2 milioane de euro. La procedură a fost depusă o singură ofertă din partea societății Enviro Construct SRL din Iași. Lungimea totală a arterelor este de 4.928 de metri. Contractul trebuie realizat în termen de 2 ani. Sunt vizate 14 drumuri comunale și sătești.

Constructorii vor 2 milioane de euro pentru modernizarea drumurilor dintr-o comună ieșeană, după ce comisia de evaluare va aplica criteriul ofertei cu prețul cel mai mic.

Comentarii
  • bravo lor noi la Ion Neculce stam in noroi pana la gat oare pentru ce sunt platiti functionari

  • si castigator………EKYSAM………proiectul este facut de CREPUSCUL si personalizat de ei ptr EKY….firma de casa a lui EKY…….baiatul lui Tomulesei fostul director
    acolo proiectant era RIVA….comanda politica retragete ca te belim……of of mai mai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *