Economic Local

Constructorii vor să extindă canalizarea într-o comună ieșeană! Costurile ajung la 1,7 milioane de euro

Publicat: 13 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Constructorii vor să extindă canalizarea într-o comună ieșeană Costurile ajung la 17 milioane de euro
Mai mulți constructori vor contractele pentru extinderea rețelei de canalizare din județul Iași

Aproximativ 1,7 milioane de euro sunt costurile pentru extinderea rețelei de canalizare din comuna Mircești, județul Iași. La licitația organizată recent au depus oferte mai mulți constructori. Cea cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Canalizarea din județul Iași va fi extinsă. Recent, Primăria comunei Mircești a lansat o procedură pentru extinderea rețelei, valoarea estimată a investiției fiind de 8.775.100 de lei, fără TVA, aproape 1,7 milioane de euro. La licitație au fost depuse 3 oferte din partea Europartener SRL (Iași) și asocierilor Construcții Hidrotehnice SA (Iași) – Mega Edil SRL, Cordep SRL (Neamț) – GML Steel Grup SRL. Cea cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„În prezent, comuna Mircești are un sistem de canalizare în satele Mircești și Iugani, dar care nu acoperă toate străzile comunei. Extinderea rețelei de canalizare va cuprinde următoarele obiecte: rețelele de canalizare gravitațională, stații de pompare, racorduri la canalizare, lucrări speciale, rețea de canalizare. Extinderea rețelei de canalizare se va face în localitatea Mircești și Iugani și a fost trasată pe drumurile existente, sătești, pe drumul județean DJ208 și european E85”, se arată în caietul de sarcini.

În ultima perioadă, ApaVital, compania de apă-canal, a scumpit apa potabilă furnizată clienților.

Rețeaua de canalizare va fi extinsă în termen de 23 de luni

Conform documentației întocmite de Primăria Mircești, rețeaua de canalizare va fi extinsă pe o porțiune de 11.571 de metri.

„Pentru comuna Mircești, funcție de configurația terenului, pe rețeaua de canalizare au fost proiectate 10 stații de pompare ape uzate, amplasate în puncte în care rețeaua de canalizare nu se poate descărca gravitațional în continuare spre stația de epurare propusă. Stația de pompare este o construcție subterană din beton armat, echipată cu electropompe submersibile, capabile să asigure transportul apelor uzate menajere aferente, prevăzute cu capac carosabil, realizat din bare de oțel inoxidabil. Se încadrează în perete și se poziționează sub canalul care deversează în cheson”, se mai arată în documentația procedurii.

Lucrările trebuie executate în termen de 23 de luni, cu o garanție de 36 de luni. O investiție similară va fi realizată în comuna Popricani.

Mană cerească pentru constructori

Nu în ultimul rând, și ApaVital SA, compania de apă-canal a județului Iași, a anunțat mai multe investiții în teritoriu. Recent, autoritatea contractantă a lansat licitația pentru înlocuirea branșamentelor de apă din comuna Belcești. Proiectul are o valoare estimată de 13.829.072 de lei, fără TVA, aproape 3 milioane de euro.

La procedură au fost depuse mai multe oferte din partea Europartener SRL, Tehnoterm SRL, asocierii Ema Agro – Construct SRL – Euro Construcții Arhis SRL – Cornell s Floor SRL, asocierii SCD Grup Lemn SRL – Comstar 93 SRL, asocierii Construct & Drum SRL – Adal Hidro Construct SRL, asocierii Saga Energy SRL – Vame SRL – BMS Holding Enterprise SRL, asocierii Rekainstal Shop SRL – Casrep SRL și asocierii Tehno Steel Group Construct SRL – En Electric Proiect Office SRL.

Adauga un comentariu