Eveniment-Social

Construirea unui culturi a securității cibernetice la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași

Publicat: 02 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Construirea unui culturi a securității cibernetice la Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil Iași
Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil

Domeniul securității cibernetice devine o oportunitate pentru liceenii pasionați de informatică. În contextul pandemiei, preocupările pentru securitatea cibernetică s-au intensificat.

S-a schimbat lumea afacerilor, tot mai mulți angajați lucrează de acasă, interacțiunile cu clienții sunt digitizate. Firmele trebuie să colecteze volume mari de date legate de clienți, există riscuri asociate colectării de date, care trebuie securizate. Securitatea nu mai trebuie privită independent, ci face parte din nucleul managerial al companiilor.

Preocupările elevilor de a se dezvolta în zona securității cibernetice vor fi un plus pentru construirea unei culturi a securității în cadrul Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Sesiuni de prezentări online despre cele mai importante exemple de atacuri cibernetice

„Vineri, 30 octombrie 2020, elevii noștri au participat, sub coordonarea domnului inginer de sistem Cezar Butnariu și a doamnei profesoare de informatică Liliana Vîrgă la sesiuni de prezentări online despre cele mai importante exemple de atacuri cibernetice petrecute în ultimii ani, despre consecințele legale și răspunderea internațională a statelor în cazul inițierii unui atac cibernetic. Activitățile s-au desfășurat în cadrul proiectului pilot Cyber Preuniversitar inițiat de HYPERLINK „https://www.sri.ro/cyberint” Centrul Național Cyberint – Serviciul Român de Informații, în parteneriat cu alte 3 licee cu profil intensiv – informatică din România.

Sâmbătă 31 octombrie 2020, elevii Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași sub coordonarea mentorilor – profesorii de informatică ai școlii au participat la evenimentul online de deschidere a proiectul Cybershare Academy for Schools (CA4S) inițiat de Asociația pentru Dezvoltarea Schimburilor Europene (ADeSE), în parteneriat cu  Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT – RO, Centrul Național Cyberint, Silensec (companie de consultanță și training în domeniul managementului securității informațiilor), dar și cu instituții din mediul educațional, printre care și Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Participarea la proiectul Cybershare Academy for Schools derulat în perioada 31 octombrie – 7 noiembrie 2020 este coordonată la nivelul Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași de doamna profesoară de informatică Oana Butnărașu“, a declarat prof. dr. Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Adauga un comentariu