Actualitate

Consultari bilaterale intre reprezentantii ministerelor afacerilor externe din Republica Franceza si Romania. Vezi ce subiecte importante s-au dezbatut

Publicat: 15 dec. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Consultari bilaterale intre reprezentantii ministerelor afacerilor externe din Republica Franceza si Romania. Vezi ce subiecte importante s-au dezbatut
1
Subsecretarul de stat responsabil cu reprezentarea Guvernului Romaniei inaintea Curtii de Justitie a Uniunii Europene, Razvan-Horatiu Radu, si directorul general pentru afaceri juridice, Alina Orosan, au avut astazi, 15 decembrie, o intrevedere cu Agentul Guvernului Republicii Franceze pentru Curtea de Justitie a Uniunii Europene, Diégo Colas, director adjunct in cadrul Directiei Afaceri Juridice din Ministerul Afacerilor Externe francez.
 
In cadrul intrevederii, au fost discutate aspecte legate de gestionarea actiunilor in constatarea neindeplinirii obligatiilor declansate de Comisia Europeana impotriva statelor membre ale Uniunii Europene, problematica tratatelor bilaterale privind promovarea si protejarea investitiilor incheiate intre state membre UE, precum si cauzele pe rolul Curtii de Justitie a Uniunii Europene care prezinta interes pentru Romania si Republica Franceza. In ceea ce o priveste, partea romana a pus in discutie cauze care vizeaza tratatele bilaterale privind promovarea si protejarea investitiilor, protectia consumatorilor si mandatul european de arestare.

Citeste si: Sefii primariei au deschis forumul economic intre Iasi si Republica Moldova

Totodata, a avut loc un util schimb de informatii privind organizarea si functionarea structurilor care gestioneaza problematica afacerilor juridice, precum si reprezentarea inaintea Curtii de Justitie a Uniunii Europene din cadrul ministerelor afacerilor externe din cele doua state. Ambele parti au sustinut necesitatea unei stranse cooperari in ceea ce priveste domeniile de competenta, exprimandu-si deschiderea pentru un dialog aprofundat.

Dupa finalizarea intalnirii dintre reprezentantii celor doua state, acestia au venit la Iasi pentru a participa la un eveniment organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Trebuie mentionat ca, Razvan Horatiu-Radu este si cadru didactic asociat al institutiei de invatamant superior mentionate. Maine dimineata vor participa la acordarea titlului de Doctor Honoris Causa lui prof. univ. dr. Jean Pradel.  

Adauga un comentariu