Diete si regimuri

Consumul a două pahare de vin înainte de culcare are beneficii incredibile

Publicat: 27 sept. 2020
vin rosu
Un pahar de vin te va feri de pofta de ciocolată, chipsuri sau dulciuri seara.

Bea vin rosu inainte de culcare! În zilele noastre, avem o mulțime de studii care ne spun ce este sănătos și ce nu. Cercetătorii au descoperit multe lucruri interesante despre vin! Vinul roșu este o băutură clasică pe care mulți o prefera. Vinul roșu se potriveste perfect cu carnea roșie și brânza, dar este, de asemenea, minunat să savurați un pahar de vin, seara, pe canapea.

Temperatura ambientala

Am auzit întotdeauna că vinul roșu trebuie băut la temperatura camerei. Se pare că nu este adevărat! Potrivit Academiei Vinului din Franta, este mult mai bine să consumi vin roșu la o temperatura situata între 12 și 18º. O temperatură mai ridicată crește prea mult gustul alcoolului și face să dispară gustul subtil al vinului.

Vinul rosu este sănătos

S-a dovedit de nenumarate ori că vinul roșu este foarte bun pentru noi. Cercetătorii de la Centro Nacional de Investigación Española din Madrid au ajuns la concluzia că consumul de vin roșu este bun pentru dinții tăi. Potrivit oamenilor de știință, acest lucru se datorează faptului că conține o substanță numită polifenol. Această substanță previne lipirea bacteriilor de dinți. Ceea ce înseamnă că este mai puțin probabil să aveți tartru sau carii.

Pierdere în greutate

Cercetările de la Universitatea de Stat din Washington arată că consumul de vin roșu te poate ajuta să slăbești. Cercetătorii au descoperit că strugurii folosiți pentru vinul roșu conțineau un tip de antioxidant numit resveratrol. Când vrei să slăbești, resveratrolul este cel mai bun prieten al tău.

Resveratrol

Resveratrolul este o grăsime albă care se transformă în grăsime bej. Acest lucru este foarte util, deoarece acest tip de grăsime este mai ușor și mai rapid de eliminat. Asta a demonstrat un studiu de la Harvard, care a durat mai mult de 13 ani. Nu mai puțin de 20.000 de femei au participat la acest studiu. Un grup de femei trebuia să bea câte două pahare de vin în fiecare zi. S-a constatat că acest grup are un risc mai mic (70%) de a fi supraponderal comparativ cu celălalt grup care nu a băut vin.

Bea vin rosu inainte de culcare!

Deci, de ce trebuie să beți vin mai ales noaptea? Rezultatele Universității de Stat din Arizona arată că resveratrolul vă face să pierdeți pofta de mâncare. Un pahar de vin te va feri de pofta de ciocolată, chipsuri sau dulciuri seara. Așadar, să bei un pahar de vin este bine, dar asigură-te că il bei cu moderatie și responsabil!

Adauga un comentariu