Titlurile zilei

Demisii de răsunet din alianța USR- PLUS din Iași. Adevărul despre scandalul care a dinamitat candidatura la Consiliul Județean în alegerile locale 2020

Publicat: 06 iul. 2020
Profesorii Silviu Gurlui și Daniel Șandru, candidați la Consiliul Județean la alegerile locale 2020, au demisionat din alianța USR- PLUS din Iași după venirea deputatului Marius Bodea
Alianța USR- PLUS din Iași a rămas fără candidații la Consiliul Județean în alegerile locale 2020

O serie de demisii au zguduit recent alianța USR- PLUS din Iași. Candidații la șefia Consiliului Județean Iași în alegerile locale 2020 de la ambele partide au părăsit alianța după venirea deputatului zero Marius Bodea. Înainte de o confruntare care avea să stabilească candidatul la CJ Iași, profesorii Silviu Gurlui și Daniel Șandru, desemnați candidați la vârful partidului, au fost trădați de cuplul Marius Bodea- Cosette Chichirău

Scandal uluitor în alianța USR- PLUS din Iași. Doi membri-cheie din ambele partide au demisionat zilele trecute în urma unui conflict pornit de la cuplul Cosette Chichirău- Marius Bodea. Candidați la Consiliul Județean Iași în alegerile locale 2020 de la ambele partide, profesorii Silviu Gurlui și Daniel Șandru au decis să demisioneze din partide în urma cooptării deputatului zero Marius Bodea.

„Nu poate fi decât un gest de normalitate. Da, mi-am apărat onest și cu bunt simț șansele mele, șansele Iașului, șansele țării. Am fost vocea și sufletul celor din stradă. Și încă mai cred că voi fi mesagerul acestor idealuri. Să cred că va exista cândva un sâmbure de demnitate, o oază de lumină, o speranță. M-ați tinut mereu în corzi, v-am ajutat și am pus pe masă priceperea, energia și speranța mea. Nu, ele nu s-au pierdut, ci le voi purta înainte, cu fermitate. Dar fără USR. La revedere!”, a fost mesajul transmis de Silviu Gurlui, desemnat inițial candidatul USR la Consiliul Județean Iași.

Scandal uluitor în alianța USR- PLUS din Iași în preajma alegerilor locale 2020. Deputatul zero Marius Bodea și Cosette Chichirău au scandalizat ambele partide

Daniel Șandru a menționat că a demisionat din motive personale din PLUS și că și-a înaintat cererea din 2 iulie. Șandru a fost desemnat de PLUS candidatul la Consiliul Județean Iași pentru alegerile locale 2020. Daniel Șandru și Silviu Gurlui erau cele două propuneri pentru CJ Iași, însă niciunul nu a mai apucat să candideze din cauza lui Cosette Chichirău, care l-a adus pe Marius Bodea în alianță. Acesta a venit doar cu doi foști liberali, scandalagii Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat, în USR, singurele sale achiziții în structura politică. Pentru că au fost dați deoparte, profesorii Silviu Gurlui și Daniel Șandru au preferat să se retragă din mocirla USR- PLUS din Iași.

Profesorul Silviu Gurlui s-a alăturat Partidului Verde după demisia din alianța USR- PLUS

Ieri a avut loc și o prezentare a candidaților Partidului Verde la alegerile locale 2020. Lângă reprezentanții acestei formațiuni s-a aflat și profesorul Silviu Gurlui, recent demisionar din alianța USR- PLUS din Iași. Acesta a arătat însă că nu își abandonează munca și activitatea susținută în domeniul protecției mediului, că va sprijini proiectele de mediu valoroase ale partidelor politice, ale instituțiilor și persoanelor fizice. Silviu Gurlui a menționat că nu a luat vreo decizie de a se alătura celor de la Partidul Verde pentru alegerile locale 2020, însă se va alătura proiectelor acestui partid în materie de mediu.

Alegerile locale 2020. Personaj controversat pe liste la Partidul Verde din județul Iași

Partidul Verde filiala Iași și-a prezentat ieri o parte din candidații la alegerile locale 2020. Formațiunea se va baza pe Sebastian Tătaru, fost purtător de cuvânt la Consiliul Județean Iași, dar și pe Victor Chirilă, actual vicepreședinte al forului județean. Din păcate, pe listele acestui partid a fost cooptat și scandalagiul Mircea Manolache, consilier județean din partea UNPR. Cunoscut pentru faptul că a agresat o femeie și că încearcă să intre în Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică (ATOP) pentru a-și rezolva problemele, Mircea Manolache s-a lipit de Partidul Verde pentru a încerca să rămână consilier județean și după alegerile locale din luna septembrie. Partidul Verde se poate lipsi de acest personaj pentru a putea emite pretenții la alegerile de peste câteva săptămâni.

Comentarii
 • Oamenii aparent onorabili sunt dați deoparte,javrele promovate. Și totuși cine este prof.Gurlui? Ca ceilalți sunt niște fosile canceroase,uni in curs de judecată sau viitori inculpați. Anul electoral 2020 va fi un an ratat in iasi. Numai javre vor sa fie alese. Și vor fi alese.

 • Frumoasa echipa. Cred ca Manolache trebuie sa treaca pe la CASERIA de la BZI! Altfel in fiecare zi bzi va sta calare pe el cu „reclama „. Partidu verde incet si sigur se construieste, creste in jurul unui OM curat si a unei echipe frumoase!

 • bodea distruge toottttttt este o fantoma care inca bantuie peste tot in orasul asta, este o nulitate acum si chichirau este tot o nulitate , pana la urma la USR iasi va ramane doar bodea si chichirau sau sa plece aceste 2 nulitati in suturi si sa raman ceilalti sa mai ridice USR-ul care brusc a picat la vot din cauza lui BODEA

 • Au inceput mancatorii sa isi arate coltii??? Ba e conferential, ba e profesor, ba e student. Articolul e despre omul Gurlui si despre noua lui echipa din care face parte.

 • Barna a terminat si partidul si alianta. Sa-mi trag palme daca stiu cu cine o sa votez. La primarie fostul pesedist e acum liberal, fosta penelista e acum pesedista, usr+ e varza…. ce PiR2 sa votez?

 • Nu ai dreptate, nu asta e relevant dacă e țigan sau nu. Șandru este politrucul tipic care toată viața a lins fundurile cui trebuie pentru privilegii și pentru a-și satisface personalitatea vicioasă. Ultimul stăpân e Chirica care i a dat o funcție foarte bănoasă de tăiat frunze in primărie și a încercat sa l plaseze coada de topor in USR-PLUS.

 • Oare sa imi dau si eu „demisia” ?
  As putea sa protestez ca nu a cumparat lumea bere moldovineasca adusa acasa (minim 1 naveta = transport gratuit) sau ca au scumpit pestele dublat, pentru actiunea „filantropica”.
  Mai protestez ca nu se gaseste hrana vie, ca s-au imputinat degustarile de zacusca pastoreliana si ca nu se mai face road advenciur ofrodist (bun, aicea e vorba de fostii prezidenti).
  Politic si doctrinar ar fi cazul demisiei, dar poate ca totusi ma alege si pe mine conseier chiar nedemisionar.
  Asa, ca sa ma duc la nepot la scoala la sedinta cu buneii (desi restul sunt oameni la vreo 30 de ani, normalitate adica) si sa imi zica „coane, domnu conseier Cozma, meneger, importator, etc”.
  Mai adaug ca sunt exceptional specialist, asa cum se cere in partidul lui Bubuta.
  Deci oare sa demisionez si eu, poate imi da atentie cineva ????
  P.S. Nu demusionez ca de dimineata ma cenzureaza onor ziarul.

 • Pai, Gurluiul asta s-a dus la VERZI, asa cum a venit Bodea la USR-ul asta de trei lulele, Niste navetisti notorii, morti dupa ciolan. Pai ei nu stiu ca dupa ..CIOLAN e moarta si madam Cacarau?

 • Ieri, in jurul orelor 16.35, s-a auzit un zgomot asurzitor de flatulenta in jurul palatului Roznovanu. Rog pe domnul cercetator Gurului sa analizeze situatia cu maxima celeritate, calitatea aerului in zona respectiva este foarte importanta, fiind tranzitata de zute de ieseni. Dupa elucidarea fenomenului si stabilirea concluziilor, il rog pe domnul cercetator sa ne puna o poza cu chipul domniei sale pe facebook.

 • „gazolina” Gurlui, daca citesti bine a zis ca sustine Verzii! Tu ai vazut ca a compketat adeziune, ai vazut candidatura lui, cum a facut Bodea?? Deocamdata omul cauta o atmosfeta unde sa se regasesca. Cu ajutorul uni partid poti sa schimbi lucruri, daca esti lasat!!!

 • Domnu europarlamentar !

  Nu ne lasati ! Daruiti expertiza dvs celor fara expertiza.

  Sunt atatea probleme care necesita expertiza : pm10, cursul apei la vale, meteoritii, parlamentul evroopenesc, bubuituri din ceruri,gaina care naste pui vii, efectul razelor gamma asupra anemonelor, etc. Conferentiati despre astea, domnule Profesor.

  Nu lasati nefolosita expertiza dvs europarlamentara. Cea verde, mai ales.

Adauga un comentariu