Sport

Contractul faraonic al lui Lionel Messi, care „distruge Barcelona”! Peste 500 de milioane de euro, în 4 ani

Publicat: 01 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Contractul faraonic al lui Lionel Messi care distruge Barcelona Peste 500 de milioane de euro în 4 ani

Lionel Messi a intrat în ultimele șase luni de contract cu FC Barcelona, grupare care se pregătește de alegeri, astfel că se fac deja speculații în ceea ce privește viitorul său profesional

Jurnaliștii spanioli au venit cu detalii în premieră legate de contractul actual pe care starul argentinian îl are cu gruparea catalană. Fotbalistul s-ar alege cu peste 500 de milioane de euro, asta în condițiile în care clubul spaniol se confruntă cu probleme financiare serioase.
Concret, din 2017 și până în prezent, Messi a câștigat aproximativ 138 de milioane de euro pe sezon. Ziarul El Mundo del Siglo XXI a publicat în ediția de azi, duminică 31 ianuarie 2021, detalii economice ale contractului pe care Barcelona l-a semnat cu Messi. Potrivit informațiilor, vedeta a beneficiat de „un contract faraonic care distruge Barcelona”, după cum sună titlul articolului, suma totală fiind de 555.237.619 de euro.

Cum a ajuns Lionel Messi să câștige suma impresionantă de la FC Barcelona?

În material se mai specifică și faptul că în angajamentul semnat în noiembrie 2017 s-au introdus și două clauze. Prima este legată de reînnoirea contractului, în valoare de 115.225.000 de euro, iar a doua, pentru loialitate, în valoare de 77.929.955 de euro.
Căpitanul grupării blaugrana a obținut deja 92% din contract, în ciuda faptului că Barca nu s-a descurcat foarte bine în ultimii ani, în special în Liga Campionilor, competiție în care fotbalistul are cele mai mari bonusuri. Materialul explică faptul că, la 25 noiembrie 2017, Messi și conducerea clubului au semnat un contract în valoare de 555.237.619 de euro brut, sumă ce urma să fie încasată în patru sezoane până la expirarea angajamentului, la 30 iunie 2021.

„Suma totală este rezultată din adunarea salariului fix, din drepturile de imagine, din o serie de bonusuri inedite de milioane de dolari, indemnizații, dar și dintr-un șir de alte bonusuri în funcție de diferite obiective”, se subliniază în sursa citată.

Adauga un comentariu