Eveniment-Social

Controale ample în Iași pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Reprezentanții mai multor societăți au fost sancționați

Publicat: 01 sept. 2020
Reprezentanții mai multor societăți comerciale au fost sancționați de către polițiști
Polițiștii din Iași au făcut mai multe controale în mai multe zone din județ pentru prevenirea virusului COVID-19

Controale ample la Iași pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului au verificat mai multe unități comerciale

Polițiștii ieșeni au acționat în municipiului Pașcani, alături de reprezentanții celorlalte structuri implicate, pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și combaterea faptelor de comerț ilicit. În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Poliției Municipiului Pașcani, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași, jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai D.S.P. Iași. Au fost controlate 34 de unități economice și au fost legitimate 52 de persoane. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.280 de lei, dintre care 12 conform O.U.G. nr. 195/2002, 6 conform Legii nr. 55/2020, 4 conform Legii nr. 61/1991, două conform Legii nr. 12/1990, 3 conform O.U.G. nr. 28/1999 și două conform altor acte normative.

Au fost aplicate sancțiuni în urma controalelor

Gestionara unei societăți comerciale a fost sancționată contravențional conform Legii nr. 55/2020 întrucât nu a purtat masca de protecție. O societate comercială a fost sancționată contravențional cu amendă conform O.U.G. nr. 28/1999, deoarece au fost efectuate acte de comerț, fără a fi eliberate bonuri fiscale pentru bunurile comercializate în ziua controlului. De asemenea, s-a dispus confiscarea a 360 de lei, bani a căror proveniență nu a putut fi justificată. Un bărbat a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 55/2020 deoarece nu a purtat masca de protecție în incinta unei societăți comerciale. O societate comercială a fost sancționată contravențional cu amendă conform O.U.G. nr. 28/1999, deoarece au fost efectuate acte de comerț, fără a fi eliberate bonuri fiscale pentru bunurile comercializate în ziua controlului. De asemenea, s-a dispus confiscarea a 123 de lei, bani a căror proveniență nu a putut fi justificată.

Controale ample au fost făcute și la Hârlău

Și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău și Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău, împreună cu jandarmi și polițiști locali, au acționat în orașul Hârlău și comunele arondate pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și combaterea faptelor de comerț ilicit. În cadrul acțiunii au fost verificate 50 de unități economice și au fost controlate 53 de autovehicule și 26 de atelaje hipo, fiind legitimate 199 de persoane. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 18.385 de lei, dintre care 36 conform Legii nr. 61/1991, 7 conform O.U.G. nr. 195/2002 și două conform altor acte normative. Un bărbat de 27 de ani, din comuna Șipote a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 61/1991 deoarece a consumat băuturi alcoolice în loc nepermis. Un bărbat de 32 de ani, din orașul Hârlău, a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 61/1991 deoarece i-a adresat cuvinte și expresii jignitoare unui bărbat din aceeași localitate. O femeie de 31 de ani a fost sancționată contravențional conform O.U.G. nr. 195/2002 deoarece a condus un autoturism pe raza comunei Ceplenița, fără a purta centura de siguranță.

Comentarii
Adauga un comentariu