Eveniment-Social

Controale ample, în tot județul Iași! Polițiștii ieșeni vor să vadă dacă regulile impuse în lupta cu COVID-19 sunt respectate!

Publicat: 08 iul. 2021
Polițiștii, în timpul verificărilor în județul Iași
Polițiștii ieșeni, în timpul unor controale desfășurate pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile legate de prevenirea răspândirii COVID-19

În fiecare zi, oamenii legii verifică modul în care sunt respectate măsurile impuse împotriva COVID-19. În acest context, polițiștii au verificat 25 de societăți comerciale și 165 de obiective și locuri de interes, fiind legitimate 485 de persoane. Polițiștii și celelalte instituții cu atribuții în domeniu se vor afla în continuare la datorie pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile legale stabilite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii îmbolnăvirilor provocate de virusul COVID-19

Polițiștii ieșeni au desfășurat noi acțiuni în județ, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în scopul limitării pandemiei de COVID-19. Astfel, polițiștii, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au acționat în tot județul, verificările vizând, în special, obiectivele supuse restricțiilor și zonele cu risc epidemiologic ridicat.
În acest context, polițiștii au verificat 25 de societăți comerciale și 165 de obiective și locuri de interes, fiind legitimate 485 de persoane. Polițiștii și celelalte instituții cu atribuții în domeniu se vor afla în continuare la datorie pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile legale stabilite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii îmbolnăvirilor provocate de virusul COVID-19.

Alte verificări, în perioada următoare, în tot județul Iași

Polițiștii ieșeni au făcut și vor mai face controale în toate zonele din județ. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au transmis și câteva recomandări care trebuie respectate în perioada aceasta.

„Le recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că portul măștii de protecție este obligatoriu pe raza întregului județ, în spațiile închise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Trebuie respectate măsurile de distanțare fizică

În urma pandemiei de COVID-19, ieșenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea fizică. În Iași, terasele și restaurantele sunt deschise, iar, în unele cazuri, aceste măsuri nu sunt respectate. De aceea, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă.
Ieșenii care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, iar, în unele cazuri, se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Până în acest moment, cele mai bune metode de a evita infectarea sunt distanțarea fizică și igiena.

Adauga un comentariu