Economic Local

Controale în piețe. Vânzătorii ambulanți nu sunt lăsați să-și vândă produsele în zone neautorizate

Publicat: 06 mai 2020

Pentru că în această perioadă au apărut numeroși comercianți de sezon care oferă spre vânzare diferite produse agricole și alimentare fără a le putea dovedi proveniența, autoritățile locale iau măsuri speciale. Vânzătorii ambulanți care își vând produsele în zone neautorizate nu se conformează de multe ori regulilor de igienă sau de combatere a răspândirii COVID-19, iar din cauza asta a fost nevoie de intervenția oamenilor legii.

„În ziua 4.05.2020, polițiștii locali au întreprins acțiuni pentru combaterea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2. Acțiunile s-au desfășurat, în mod deosebit, în zona piețelor agroalimentare unde s-au produs aglomerări de persoane și vehicule”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Au fost luați în vizor mai ales cei care vând fără nicio măsură de protecție

Oamenii legii au trecut la sancționarea celor care nu se conformează măsurilor speciale din această perioadă.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 Ordine publică au sancționat contravențional, conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 500 lei, pe numita G.S., întrucât a fost depistată în timp ce comercializa răsaduri de legume în alte locuri decât cele autorizate”, au mai declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Adauga un comentariu