Titlurile zilei

Controversatul PSD-ist Cristian Stanciu se folosește de ambulanța privată să circule rapid prin Iași? Autospeciala FEG a stat parcată aproape o oră pe interzis: „A staționat în fața sediului” – FOTO

Publicat: 04 nov. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Controversatul PSD-ist Cristian Stanciu se folosește de ambulanța privată să circule rapid prin Iași Autospeciala FEG a stat parcată aproape o oră pe interzis A staționat în fața sediului - FOTO
Se pare că omul de afaceri PSD-ist Cristi Stanciu se folosește mai nou de ambulanța privată pentru a circula mai rapid prin Iași

Consilierul județean PSD Cristian Stanciu se folosește, mai nou, de ambulanța privată pentru a circula mai rapid prin Iași. Autospeciala FEG a stat parcată, vineri, 3 noiembrie 2023, aproape o oră pe interzis, în apropiere de sediul școlii postliceale.

 o imagine cu ambulanta parcata pe interzis
Autospeciala FEG a stat parcată, vineri, 3 noiembrie 2023, aproape o oră pe interzis, în apropiere de sediul școlii postliceale

Cristian Stanciu se folosește de ambulanța privată pentru a circula ușor prin Iași

o imagine cu ambulanta parcata pe interzis
Ambulanța privată care aparține Școlii Postliceale FEG, deținută de controversatul PSD-ist Cristi Stanciu, a staționat vineri, 3 noiembrie 2023, mai bine de o oră pe interzis

Ambulanța privată care aparține Școlii Postliceale FEG, deținută de controversatul consilier județean PSD Cristian Stanciu, a staționat vineri, 3 noiembrie 2023, mai bine de o oră pe interzis, în apropiere de sediul postlicealei de pe strada Cuza Vodă. Nu se știe cu exactitate cine era la volanul ambulanței, însă este cert că a fost parcată într-un loc nepermis de la ora 11.33 până la ora 12.25.

Autospeciala nu era la o intervenție, deoarece nu avea semnalele luminoase în funcțiune. Reporterii BZI l-au contactat pe Cristian Stanciu pentru a afla de ce a stat atât ambulanța parcată ilegal. Consilierul județean PSD a recunoscut că ambulanța a stat parcată chiar sub indicatorul care interzice accesul vehiculelor, dar a precizat că autospeciala nu era la o intervenție, ci că ar fi fost vorba de o staționare temporară în fața sediului. Problema este că autospecială nu era în niciun caz în fața sediului FEG, ci în apropriere de stația Piața Unirii, la câțiva metri distanță.

„A fost o staționare temporară a ambulanței în fața sediului FEG. Altceva nu am să comentez”, a declarat Cristian Stanciu.

o imagine cu feg
Problema este că autospecială nu era în niciun caz în fața sediului FEG, ci la câteva sute de metri distanță

FEG fabrică infirmieri pe bandă rulantă. Prezența la cursuri este facultativă

o imagine cu strada Lapusneanu 
PSD-istul a recunoscut că ambulanța a stat parcată chiar sub indicatorul care interzice accesul vehiculelor

Reporterii BZI au scris, în nenumărate rânduri, despre ilegalitățile care se petrec în cadrul fundației FEG, deținută de politicianul PSD Cristian Stanciu. Aceasta a devenit o fabrică de asistenți și infirmieri pe bandă rulantă. Cursanții nu trebuie să se prezinte la cursuri, ci doar să plătească taxa de școlarizare.

Astfel, după doar câteva luni pot fi siguri că se vor alege cu o diplomă care să le permită să se îngrijească de pacienți atât în spitalele private, cât și în unitățile publice din țară și din străinătate. Cei care doresc să urmeze cursul de infirmier de la FEG trebuie să achite o taxă în valoare de 800 de lei. Din suma totală, 50 de lei reprezintă taxa de înscriere, 700 de lei fiind cea de școlarizare, iar 50 de lei pentru examinare.

Pentru fiecare astfel de curs, patronul Fundației FEG obține 20.000 de lei, cursanții achitând taxa, deși nu se prezintă la ore. Afacerea este una cât se poate de profitabilă, cheltuielile fiind minime. Este clar că pentru Cristi Stanciu contează doar ca persoanele care se înscriu la FEG să plătească taxa de școlarizare. De aceea, pentru cursanții de la FEG prezența la cursurile de calificare este facultativă, obținând note peste 9 chiar și cei care nu iau parte la nicio oră. Mai nou, Cristi Stanciu nu se folosește de Fundația FEG pentru a-și spori veniturile facil, ci ca să circule rapid prin Iași.

Recent, un profesor de la FEG Brașov, filială deținută tot de consilierul județean Cristian Stanciu, a fost reținut pentru că lua șpagă pentru promovarea cursanților. Situația este similară și la Iași, existând înregistrări cum profesorii solicită șpagă pentru promovarea examenelor, dar nicio instituție a statului nu s-a sesizat, controversatul afacerist având susținere politică, și nu numai, la nivel local.

Comentarii
Adauga un comentariu