Actualitate

Conturile Primăriei Capitalei au fost blocate

Publicat: 07 aug. 2020
Conturile Primăriei Capitalei au fost blocate
Conturile Primăriei Capitalei au fost blocate

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat, vineri, 7 august 2020, printr-un comunicat de presă, că i s-a adus la cunoștiință, prin adresa nr. 45847/07.08.2020 a Trezoreriei Municipiului Bucureşti, despre depunerea dosarului de executare nr. 202/EP/2018. ”În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate”, a afirmat Gabriela Firea.

Conturile Primăriei Generale au fost blocate

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat, vineri, că în acest moment conturile Primăriei sunt blocate, după ce Costică Costanda a pus poprire pe conturile instituției, după un proces care a durat 20 de ani și, câștigat de omul de afaceri.

Primarul general Gabriela Firea a transmis, vineri, că după blocarea conturilor Primăriei Capitalei, proiecte de importanță majoră sunt în pericol.

„În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate, iar proiecte de importanță majoră pentru dezvoltarea Bucureștiului sunt puse în pericol. Mă refer aici la obiective de investiții precum Spitalul Metropolitan, Pasajul Ciurel, Pasajul Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea. Este o situație dificilă pentru București, trebuie să punem în aplicare o sentință definitivă și irevocabilă a instanței, pronunțată în anul 2019, după procese care au durat 20 de ani. Sunt decizii pe care nu le-am luat noi, dar pentru care trebuie să plătim”, a spus Firea.

Ce sumă de bani trebuia să-i returneze lui Costică Costanda

Potrivit edilului, municipiul București trebuie să-i returneze lui Costică Costanda suma de 115 milioane euro, ceea ce reprezintă 20% din bugetul anual al Capitalei.

„Deși am luat toate măsurile prevăzute de legislația în vigoare și am făcut deja plăți eșalonate de aproximativ 17 milioane euro, am ajuns în situația în care Costică Constanda a pus poprire pe conturile Municipiului București. Pentru a ieși din această situație de criză, voi supune din nou aprobării CGMB, în următoarea ședință, un proiect de hotărâre care să remedieze această problemă”, a mai spus Gabriela Firea.

Ce spune Gabriela Firea despre respectarea sentinței

Primarul spune că pentru a putea respecta sentința definitivă și irevocabilă în procesul cu Costică Constanda, a supus spre aprobare, în patru ședințe succesive ale Consiliului General al Municipiului București, un proiect de hotărâre prin care să se reducă suma totală datorată cu aproximativ 40%. Proiectul de Hotărâre a fost respins de fiecare dată, iar pentru a fi aprobat era nevoie de votul a 2/3 din numărul total al consilierilor generali.

„Din bugetul Municipiului Bucuresti sunt suportate cheltuieli de importanță strategică privind alimentarea cu energie termică, transportul în comun, iluminat public, funcționarea celor 19 spitale aflate în coordonarea Municipalității, proiectele de investiții în infrastructură, etc”, mai spune Firea.

De ce explodează conturile Gabrielei Firea

Primarul general al Capitalei ne anunță că o bombă va exploda în finanțele Capitalei. Conturile Primăriei Generale vor fi închise. Este o bombă cu explozie întârziată. O bombă care a fost amorsată mai întâi de Traian Băsescu și apoi de către Adriean Videanu. Și pe care ea, primărița nu a reușit să o dezamorseze timp de patru ani. Oare de ce? Există vreo soluție?, se întreabă jurnalistul Stănescu.

„În epicentrul acestei afaceri de peste sute de milioane de euro, care zguduie din temelii în prag de alegeri Primăria Generală a Capitalei, se află un om de afaceri. Costică Costanda. Acesta a obținut o hotărâre definitivă executorie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în baza căreia poate executa silit Primăria Generală a Capitalei. Evident, această sumă uriașă de bani revendicată de Costanda și omologată de Înalta Curte nu va fi extrasă din poșeta doamnei Firea. Ci din portofelul milioanelor de cetățeni ai Capitalei. Este vorba deci de banii noștri. Și chiar de banii tuturor românilor. Dacă ne gândim că, într-o oarecare măsură, Primăria Generală a Capitalei este finanțată și de la bugetul statului. Dar unde-i lege, nu-i tocmeală. Sau e tocmeală?”, a precizat Sorin Roșca Stănescu.

Comentarii
  • Basescu și acolitii lui azi în pnl au făcut potlogarii și alții le ispasesc.Presa ostilă psdeului tace ca și cum nu s-a întâmplat nimic,de dimineața pînă seara aduc osanale puterii.Asta-i România!!!

Adauga un comentariu