Titlurile zilei

Convoi de bolizi Mercedes, la Grajduri, pentru transportul zestrei Andreei la ”palat”. Țiganii și-au etalat bogăția, după nuntă, live pe Facebook – FOTO / VIDEO

Publicat: 14 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Convoi de bolizi Mercedes la Grajduri pentru transportul zestrei Andreei la palat. Țiganii și-au etalat bogăția după nuntă live pe Facebook - FOTO  VIDEO
Convoi de bolizi Mercedes, la Grajduri, după nunta dintre copii unora dintre cei mai bogați țigani din Iași

În urmă cu câțiva ani, nunțile țigănești erau parcă desprinse din povești. Pentru o vreme, țiganii s-au mai liniștit parcă, însă nu și cei din familia Stănescu, din județul Iași. În vara anului trecut, Leo și Andreea aveau să se căsătorească

În urmă cu ceva ani, nunțile țigănești erau parcă desprinse din povești. O vreme, țiganii s-au mai liniștit parcă, însă nu și cei din familia Stănescu, din județul Iași. În vara anului trecut, Leo și Andreea aveau să se căsătorească.

Ambii făceau parte din familii bogate, iar, la petrecerea organizată cu prilejul căsătoriei celor doi s-au sacrificat porci, curcani și, la un restaurant de la Ciric, au răsunat o zi și o noapte manelele. Desigur, nu au lipsit dedicațiile și ținutele pirandelor, decorate cu galbeni.

Convoi de bolizi Mercedes, la Grajduri, după nunta dintre Leo și Andreea

Leo și Andreea Stănescu formează acum o familie fericită și locuiesc într-un palat din Grajduri. Pe Facebook, Leo Stănescu a postat un videoclip în care mai multe mașini de lux sunt împodobite cu zestrea Andreei. Țiganii au format un convoi din bolizi pe care erau așezate pături, lenjerii de pat, pilote, perne, covoare și tot ce este necesar pentru casă. Mai mult decât atât, țiganii au dus la casa proaspeților însurăței sute de rochii pe care mireasa le-ar fi primit de la părinți în ziua nunții. Tradiția la țigani spune că mireasa trebuie să vină cu zestre, iar mirele cu casa.

La Grajduri, tradițiile țigănești par că încă se mai respectă. După ce toată zestrea miresei a fost cărată la palat, țiganii din grajduri s-au așezat la masă și s-au pus din nou pe petrecut.

Mireasa și mirele la McDonald’s în ziua nunții

În luna august a anului trecut, una dintre ”prințesele” din țigănie s-a măritat. După ultima modă, petrecerea a fost transmisă pe Facebook și TikTok. Andreea s-a măritat cu Leo Stănescu. A purtat o rochie plină de pietre prețioase, iar mirele nu a fost mai prejos în vreun fel. La petrecere s-au adunat mai toți țiganii din comuna ieșeană Grajduri. De pe mese nu au lipsit porcii la proțap. Pentru a-și arăta ”valoarea”, Andreea și Leo s-au pozat în mai multe locuri din Iași, inclusiv la o sală de jocuri de noroc și la McDonald’s.

Despre rromii de la Grajduri se poate spune că sunt unii dintre cei mai înstăriți din țară. De-a lungul anilor, rromii au strâns averi impresionante și au construit palate cu zeci de camere. Despre modul în care s-au îmbogățit rromii de la Grajduri s-ar putea discuta mult. Unii dintre ei sunt anchetați penal, iar alții se află deja în spatele gratiilor pentru tot felul de infracțiuni de natură economică. Dacă până nu demult rromii din Grajduri se afișau doar în spații publice îmbrăcați extravagant și accesorizați cu kilograme întregi de aur, acum moda s-a schimbat, iar ei au umplut rețelele de socializare. Astfel, în fiecare zi, măcar o pirandă din Grajduri încarcă poze sau videoclipuri în care sunt etalate bogățiile din diferite familii.

Prințesele de pe TikTok sunt din comuna Grajduri

Mai multe pirande au ajuns vedete pe TikTok. Tinerele din Grajduri sunt extrem de frumoase și de aranjate. Accesoriile nu lipsesc din ținuta lor de gală. Pe TikTok sunt îmbrăcate ca niște veritabile prințese, cântă și dansează și adună sute și sute de aprecieri. În ultima vreme, fetele de etnie rromă au început să fie mai vizibile. În trecut, acest lucru era oarecum interzis. Tinerele nu erau lăsate să iasă din case fără să fie însoțite de bărbați, iar despre fotografii sau videoclipuri postate pe site-uri de socializare nici nu putea fi vorba. Iată că, la Grajduri, lucrurile stau altfel de o perioadă, iar rromii se folosesc acum la maximum de Internet.

Într-un fel sau altul, pentru ei, Internetul a devenit instrumentul perfect pentru a fi vizibili în toată țara și pentru a-și arăta bogățiile. Trebuie precizat faptul că, totuși, în comuna ieșeană Grajduri, nu toate familiile sunt bogate. Există și rromi săraci, care nu intră în grațiile bogaților de la Grajduri. Până la un nou convoi de bolizi Mercedes la Grajduri, este nevoie de o nouă nuntă, iar țiganii se pregătesc intens de asta.

Adauga un comentariu