Stiri medicale

Alertă! Tot mai multi copii internati cu un sindrom rar, asociat cu coronavirusul

Publicat: 27 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alertă Tot mai multi copii internati cu un sindrom rar asociat cu coronavirusul
Copii in stare grava cu un sindrom asociat coronavirusului

Copii in stare grava cu un sindrom asociat coronavirusului. O nouă boală gravă legată de coronavirus a apărut la copii, medicii din Marea Britanie raportând un număr tot mai mare de cazuri care necesită terapie intensivă.

Medicii din Marea Britanie au raportat un sindrom rar care apare la copii, care ar putea fi legat de noul coronavirus, numărul celor care necesita internare in saloanele de terapie intensiva fiind in crestere.

O alertă semnificativă a fost transmisa medicilor generalisti din Londra intrucat în ultimele trei săptămâni „a existat o creștere aparentă a numărului de copii de toate vârstele care se prezintă cu o stare inflamatorie multisistemica si care necesită terapie intensivă”, potrivit unui raport prezentat luni.

Alerta a adăugat că „există o îngrijorare din ce în ce mai mare potrivit careia un sindrom inflamator legat de infectia COVID-19 să apară la copiii din Marea Britanie sau chiar că poate fi vorba chiar despre un alt patogen infecțios, încă neidentificat, asociat cu aceste cazuri.”

Copii in stare grava cu un sindrom asociat coronavirusului

Secretarul britanic pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat luni, într-o conferință de presă, că este „foarte îngrijorat”, iar directorul medical pentru serviciile medicale naționale, Stephen Powis, a declarat că ar putea fi ceva similar cu boala Kawasaki, care afectează vasele de sânge şi inima.

Pandemia de coronavirus a afectat până în prezent mai multi adulți, iar numărul total de cazuri ale acestei afecțiuni la copii este mic, a spus consilierul șef medical din Marea Britanie, Christopher Whitty, într-o conferința de presă, informeaza businessinsider.com.

Cu toate acestea, Whitty a descris posibilitatea de a exista o legătură între afecțiune și coronavirus ca fiind „plauzibilă”.

Societatea de Terapie Intensivă Pediatrică, care a emis o „alertă de urgență” separată cu privire la afecțiune, face acum o analiza pentru a identifica originea și a limita răspândirea acesteia.

Copiii au fost adusi la spital cu sindrom de șoc toxic cu febra mare, unii cu dureri abdominale și simptome gastro-intestinale, cu inflamație cardiacă, tensiune arterială scăzută, erupţii.

Autoritatile precizeaza acest lucru a fost observat la copiii cu infecție confirmată pozitivă de SARS-CoV-2, precum și la copiii care sunt negativi la noul coronavirus.

Adauga un comentariu