International

Coreea a construit o autostradă solară pentru biciclişti – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 02 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coreea a construit o autostradă solară pentru biciclişti - GALERIE FOTO VIDEO
Autostrada solară pentru bicicliști din Coreea de Sud

Chiar în mijlocul unei autostrăzi este amplasarea interesantă pentru o pistă de biciclete. Coreea de Sud a construit, deasupra pistei de biciclete panouri solare care captează energia şi o transformă în electricitate.

În Coreea de Sud, există o pistă solară pentru biciclete, care protejează călăreții de soare, generând în același timp energie din aceasta. Pistă pentru biciclete rulează pe o distanță de 20 de mile între Daejeon și Sejong, relatează Fast Company .

Cicliștii urcă și părăsesc calea prin tuneluri subterane

Cicliștii urcă și părăsesc calea prin tuneluri subterane. Odată ce sunt pe cărare, sunt protejați de bariere laterale de la trei benzi de circulație pe fiecare parte. Deși acest lucru nu oferă o vedere minunată la marginea drumului, oferă protecție solară, iar panourile solare furnizează suficientă energie electrică pentru a alimenta luminile de-a lungul autostrăzii, precum și stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Aceasta nu este prima pistă solară pentru biciclete. SolaRoad din Olanda a costat 3,7 milioane de dolari pentru 230 de panouri solare la sol, potrivit Lloyd Alter, aflat pe site-ul partener TreeHugger. Bicicliștii călătoresc deasupra panourilor în loc de sub ele.

Autostrada, cel mai bun loc pentru o pistă de biciclete?

Când povestea despre banda de biciclete sud-coreeană a fost postată pe Reddit , discuția a explicat rapid de ce nu se construiesc piste de biciclete similare în Statele Unite. Dar mai mulți comentatori au subliniat că mersul pe mijlocul autostrăzii nu este neapărat ideal.

Unii au sugerat că marginea drumului ar fi un loc mai bun pentru o cale solară, în timp ce alții au sugerat oriunde, dar departe de toate acele mașini, ar fi o opțiune mai bună.

„Aceasta este literalmente cea mai proastă plasare posibilă a unei piste de biciclete”, a spus Engelberto. „Bucurați-vă de zgomotul asurzitor și respirați poluarea. Traseele pentru biciclete sunt destul de neintruzive în toate tipurile de utilizări ale terenului. Ele pot fi construite aproape oriunde altundeva și pot fi de fapt invitante la utilizare.”

La Iași se amenajează piste de biciclete și pe carosabil, nu doar pe trotuare

Iașul devine un oraș tot mai prietenos cu bicicliștii pe măsură ce autoritățile au decis să amenajeze piste de biciclete inclusiv pe carosabil, și nu doar pe trotuare. Pe lângă promovarea transportului ecologic și a unui stil de viață sănătos, municipalitatea ieșeană urmărește descongestionarea traficului urban și reducerea emisiilor de carbon

La nivelul municipiului Iași se vor amenaja piste de biciclete pe carosabil. Autoritățile locale au decis să promoveze tot mai mult transportul ecologic pe două roți și au decis să se amenajeze piste de biciclete inclusiv de-a lungul străzilor, și nu doar pe trotuare, așa cum s-a făcut până acum. De asemenea, lipsa unor piste de biciclete separate de pietonal creează conflicte între pietoni și bicicliști.

Adauga un comentariu