Prima pagină » Actualitate » Coreea de Nord a lansat noi torpile nucleare din submarine în apele din largul Japoniei
Coreea de Nord a lansat noi torpile nucleare din submarine în apele din largul Japoniei

Coreea de Nord a lansat noi torpile nucleare din submarine în apele din largul Japoniei

19 oct. 2021, 08:40,
în Actualitate

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică de pe un submarin nuclear în apele de pe coasta Japoniei, a declarat armata Coreei de Sud. Lansarea vine la câteva săptămâni după ce Coreea de Sud și-a dezvăluit propria armă.

Phenian a dezvăluit „noul” tip de rachetă lansată de submarin în ianuarie, descriind-o drept „cea mai puternică armă din lume”. Se întâmplă în timp ce șefii de informații din Coreea de Sud, Japonia și SUA se vor întâlni la Seul pentru a discuta despre Coreea de Nord.

Coreea de Nord a lansat mai multe rachete în ultimele săptămâni

În ultimele săptămâni, Phenianul a început o serie de teste asupra a ceea ce pretinde a fi rachete de croazieră hipersonice și cu rază lungă de acțiune și arme antiaeriene.

Unele dintre aceste teste încalcă sancțiuni internaționale stricte. Organizația Națiunilor Unite interzice în mod specific Coreei de Nord să testeze rachete balistice, precum și arme nucleare. Marți, șefii de stat major din Coreea de Sud au declarat că o rachetă a fost lansată din portul Sinpo, în estul Coreei de Nord, unde Pyongyang își bazează de obicei submarinele. A aterizat în Marea de Est, cunoscută și sub numele de Marea Japoniei.

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a declarat că au fost lansate două rachete balistice, numind lansările „foarte regretabile”.

Cursa înarmării în peninsulă coreeană

Lansarea are loc atunci când Coreea de Sud își dezvoltă propriile arme, ceea ce spun observatorii că s-a transformat într-o cursă a înarmărilor în peninsulă coreeană.

Seul organizează ceea ce se spune că este cea mai mare expoziție de apărare din Coreea de Sud din această săptămână. Se va dezvălui un nou avion de luptă, precum și arme ghidate, cum ar fi rachetele. De asemenea, urmează să lanseze în curând propria rachetă spațială.

Din punct de vedere tehnic, Coreea de Nord și de Sud rămân în război, deoarece Războiul Coreean, care a împărțit peninsula în două țări și care a văzut SUA sprijinind Sudul, s-a încheiat în 1953 cu un armistițiu, nu cu un tratat de pace.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat săptămâna trecută că nu dorește să se declanșeze din nou războiul în peninsulă coreeană, dar a spus că țara sa trebuie să continue să dezvolte arme pentru autoapărare împotriva dușmanilor, și anume SUA, pe care i-a acuzat de ostilitate. .

Trimisul SUA în Coreea de Nord, Sung Kim, se află în prezent în drum spre Coreea de Sud pentru a discuta despre modul de reluare a dialogului cu Phenianul, inclusiv dacă ar trebui să existe o declarație formală a sfârșitului războiului coreean.

Kim Yo-Jong, sora lui Kim Jong-Un, susţine că Republica Coreea de Nord este pregătită să discute un tratat de pace cu Coreea de Sud

Influenţa soră a liderului nord-coreean Kim Jong-un spune că Republica Coreea de Nord este dispusă să reia discuțiile cu Coreea de Sudul dacă se vor pune punct politicilor ostile. Kim Yo-jong răspundea la un apel reînnoit din partea sudului de a declara oficial sfârșitul războiului coreean.

Conflictul, care a divizat peninsula în două, sa încheiat în 1953 cu un armistițiu și nu un tratat de pace. Cele două țări au fost din punct de vedere tehnic în război de atunci și au fost blocate într-o relație uneori tensionată.

Ideea a fost inițial respinsă de un ministru nord-coreean de top drept „prematură”. Dar într-o declarație neașteptată publicată vineri prin mass-media de stat, Kim a spus că ideea este „admirabilă”. Cu toate acestea, ea a adăugat că Nordul ar fi dispus să discute propunerea numai dacă Sudul va opri ceea ce ea a numit „politici ostile” față de ei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`