Actualitate

Coreea de Sud investighează moartea a două persoane care s-au vaccinat cu vaccinul AstraZeneca

Publicat: 03 mart. 2021
Doze de vaccin AstraZeneca în Coreea de Sud
Doze de vaccin AstraZeneca

Autoritățile sud-coreene au declarat miercuri că investighează moartea a două persoane, ambele cu condiții preexistente, care au murit la câteva zile de la primirea vaccinului COVID-19 al AstraZeneca.

Un pacient în vârstă de 63 de ani, care suferă de boli cerebrovasculare, a dezvoltat simptome, inclusiv febră mare, după ce i s-a administrat vaccinul în urmă cu patru zile, a declarat directorul Jeong Eun-kyeong, directorul Agenției de Control și Prevenire a Bolilor din Coreea (KDCA).

Un bărbat a prezentat simptome de otrăvire, iar altul a avut o tulburare cardiacă

Bărbatul a fost mutat marți la un spital mai mare, dar a murit după ce a prezentat simptome de otrăvire a sângelui și pneumonie, a raportat agenția de știri Yonhap.

Un alt pacient la vârsta de 50 de ani cu o tulburare cardiacă și diabet a murit miercuri, după ce a suferit multiple atacuri de cord, după ce a primit vaccinul cu o zi mai devreme, a spus agenția.

KDCA a declarat că investighează cauza deceselor, dar nu a confirmat nicio relație de cauzalitate cu vaccinul. Agenția a spus mai devreme că va oferi o compensație de peste 430 de milioane de won (383.466 dolari) pentru decesele cauzate de vaccinul COVID-19.

„KDCA efectuează anchete epidemiologice cu autoritățile locale relevante … pentru a confirma orice legătură cu inocularea”, a spus Jeong. Un purtător de cuvânt al AstraZeneca din Seul nu a vrut să comenteze situaţia din Coreea de Sud

Coreea de Sud a început campania de vaccinare

Jeong a menționat că nu au existat cazuri de decese cauzate de vaccinurile COVID-19 dezvoltate de AstraZeneca sau Pfizer / BioNTech. Cu toate acestea, i-a îndemnat pe oameni să facă fotografiile atunci când se simt bine.

KDCA a spus că dintre persoanele care au primit vaccinurile împotriva coronavirusului, 207 au avut reacții adverse, inclusiv trei cazuri de reacții alergice severe, cunoscute sub numele de anafilaxie.

Coreea de Sud a început să își vaccineze populația săptămâna trecută. Până marți la miezul nopții, 85.904 de persoane primiseră primele doze de vaccin AstraZeneca, iar 1.524 primiseră vaccinuri cu Pfizer, a declarat KDCA într-un comunicat. Coreea de Sud a raportat 444 de cazuri noi confirmate de COVID-19 marți, în creștere de la 344 luni, ridicând numărul țării la 90.816 infecții, cu 1.612 decese.

 

Vaccinul de la AstraZeneca a fost finalizat în luna septembrie 2020

În luna septembrie a 2020, vaccinul companiei Astra Zeeneca a intrat în faza a 3-a a studiilor clinice. Cu toate acestea, testele au fost suspendate temporar, deoarece unul dintre voluntarii din Marea Britanie a avut o problemă de sănătate. La scurt timp, testele au fost reluate. Astfel, Astra Zeneca deține un vaccin ce oferă mari speranțe în lupta cu noul coronavirus, fiind unul dintre cei mai promiţători candidaţi pe plan mondial, referitor la găsirea unui tratament care să ducă la salvarea planetei de temutul virus.

Adauga un comentariu