Sport

Corneliu Papură: „Am avut emoții și la 3-0!”

Publicat: 17 feb. 2020

Universitatea Craiova s-a impus sâmbătă seara pe terenul din Copou, în fața celor de la Politehnica Iași, cu scorul de 5-2. Oltenii au făcut instrucție cu moldovenii chiar pe terenul acestora din urmă, însă Corneliu Papură a avut mari emoții. A spus-o chiar el la finalul partidei, cu toate că echipa sa a marcat cinci goluri în deplasare, iar, la pauză, avea 3-0.

„Nu mă așteptam la un astfel de deznodământ, dar am înscris trei goluri și ne-am relaxat. Ceea ce am vorbit la pauză nu prea s-a întâmplat pe debutul reprizei secunde, dar am arătat caracter și putere de a controla în continuare jocul și de a marca. Cred că am făcut, per ansamblu, un meci bun, mai puțin în momentele în care am primit goluri foarte ușor, după faze fixe, dar e pozitiv că am marcat cinci goluri în deplasare. Am avut emoții și la 3-0, la fotbal se putea întoarce, puteau și ei să ajungă la 5-3. Important e să lupți și să speri, ceea ce noi am făcut astăzi. Tot timpul, când luăm gol, cu siguranță cineva din defensivă comite o eroare. Eu am jucat fundaș și știu. Nici nu am văzut cine de acolo a greșit. Am avut meciul în mână și puteam să-l controlăm mai bine”, a spus Corneliu Papură la final.

După acest rezultat, oltenii au urcat pe locul secund în clasament, cel puțin până la ora derby-ului Dinamo – FCSB. În etapa următoare, ultima din sezonul regulat, Universitatea Craiova joacă acasă împotriva liderului CFR Cluj.
Fanii au luat deja cu asalt casele de bilete, cu toate că mai este o săptămână până la meci, însă oltenilor le va fi infinit mai greu să le marcheze campionilor tot atâtea goluri câte au reușit cu ieșenii.

Rednic, supărat

Mircea Rednic a suferit a treia înfrângere de când este pe banca lui Poli Iași. „Puriul” consideră că oltenii au fost superiori echipei sale.

„Nu am înțeles atmosfera. Până să vin eu n-au fost zece victorii. Trebuie să avem răbdare, nu e ușor. La 0-3, suporterii strigau negativ. La 2-3 nu mai se scanda nimic. Am făcut o primă repriză proastă, care a aparținut Craiovei. Sunt mai omogeni, au circulație bună a balonului, le-au și intrat toate. A venit și penalty-ul, care s-a dat cu multă ușurință”, a spus Rednic.

Tehnicianul și-a lăudat, totuși, elevii pentru reacția din a doua repriză.

„Normal că noi am riscat, iar ei ne-au surprins. Și Craiova a făcut multe greșeli în apărare, dar se vede când ai buget și-ți permiți să aduci jucători de calitate. Nu degeaba sunt pe locul al doilea! Mă bucur pentru reacția din a doua repriză. Le-am zis la pauză să arate ambiție, caracter, le-am spus că eu răspund de rezultat. și Liverpool a revenit de la 0-3. Noi am primit nouă goluri în trei meciuri, dar sunt schimbări. În afară de Frăsinescu, ceilalți sunt noi. Mai e de muncă, sper să câștigăm meciul următor. Nu uitați că am avut parcurs greu, nu am jucat cu Chindia sau Chiajna. Acum mergem la Botoșani, care-și joacă calificarea în play-off”, a mai declarat Mircea Rednic.

Adauga un comentariu