Prima pagină » Sanatate » Cornulețe de post de se topesc în gură: Rețeta pe care o știa bunica

Cornulețe de post de se topesc în gură: Rețeta pe care o știa bunica

19 nov. 2021, 11:23,
în Sanatate

Suntem în postul Crăciunului, iar în această perioadă gospodinele caută să gătească în casă deserturi care să nu conțină lapte. Una dintre cele mai bune rețete pentru această perioadă este cea de cornulețe de post de se topesc în gură, așa cum doar bunica știa să facă.

Cornulețele de post cu gem și nuci nu au forma clasică de cornuleț, însă bunica le făcea foarte fragede și gustoase.

Această rețetă de cornulețe de post de se topesc în gură sunt foarte simplu de făcut de către orice gospodină la ea acasă.

Unul dintre ingredientele secrete pe care le folosea bunica pentru a-i ieși niște cornulețe de post extraordinare era acela că la aluat folosea apă minerala. Multă lume folosește borș pentru a face această rețetă, dar cornulețele nu ies la fel de pufoase și fragede.

Pentru umplutură, bunica folosea gem de prune și nuci, dar foarte bine puteți pune orice alt gem sau rahat.

farfurie cu cornulete cu gem si nuca

Cornulețe de post de se topesc în gură: Ingredientele unui gust pe care nu-l poți uita

Pentru rețete de cornulețe de post de se topesc în gură, bunica folosea ca ingrediente 250 g făină, 70 g zahăr, 60 ml ulei, 60 – 80 ml apă minerală, 3 g praf de copt, esență de vanilie, puțină sare, 150 g gem de prune și 100 g miez de nucă.

Mai întâi, bunica punea într-un vas uleiul, apa minerală rece, zahărul și esența de vanilie. Amesteca ingredientele aproximativ 2-3 minute. Pentru a fi sigură că ingredientele s-au omogenizat, bunica verifica dacă zahărul s-a dizolvat.

farfurie cu cornulete cu gem si nuca

Pe urmă, bunica amesteca făina cu praful de copt și sarea și o cernea direct peste amestecul lichid. Pe urmă frământa până când aluatul căpăta o consistență elastică.

Când era gata, bunica punea aluatul într-o folie de plastic și îl punea în frigider pentru aproximativ jumătate de oră.

Ca să nu piardă timpul cât stătea aluatul la frigider, bunica pregătea umplutura pentru cornulețele de post de se topesc în gură. Gemul îl punea într-un vas și adăuga miezul de nucă tocat. Pe urmă amesteca până se omogeniza.

farfurie cu cornulete cu gem si nuca

Cu mse coc cornulețele de post de se topesc în gură

După ce treceau aproximativ 30 de minute de când pusese aluatul în frigider, bunica îl scotea și îl întindea într-o foaie de aproximativ 5-6 mm grosime, după care îl tăia în fâșii de aproximativ 6-7 cm lungime și 3 cm grosime. Pe urmă, bunica punea câte o linguriță mică de umplutură pe unul dintre capetele fâșiei de aluat și apoi le rula.

Când termina această procedură cu fiecare cornuleț, bunica le așeza în tava de cuptor, tapetată cu hârtie de copt. Bunica avea grijă să pună cornulețele la o distanță de aproximativ 3-4 cm deoarece la coacere acestea creșteau în dimensiune.

Bunica le cocea în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15 minute sau până când suprafața cornulețelor devenea rumenită ușor.

Când erau coapte, bunica scotea cornulețele din cuptor și le dădea prin zahăr vanilat înainte de a se răci.

Dacă vă place această rețetă, puteți încerca și rețeta de cornulețe cu untură, ca la mama acasă, cornulețe cu osânză, după o rețetă a bunicii sau cornulețe cu untură și borș, acel gust al sărbătorilor ca la bunica.

farfurie cu cornulete cu gem si nuca

Bugetul.ro
Satul miliardarilor din România unde se trăiește ca-n Monte Carlo. Cei mai mulți dintre locuitorii de aici au averi impresionante și vile de milioane
redactia.ro
Tragedie în fotbalul românesc. A murit un fotbalist de la FCSB. Echipa lui Becali a făcut anunțul trist
Bugetul.ro
Grila TV din România se schimbă din 1 martie. Noul post de televiziune a început emisia, iar cei mai mici dintre telespectatori sunt cei mai încântați
a1.ro
Te cunosc de undeva, sezonul 21, 1 martie 2025. Ce pereche a câștigat a treia gală a transformărilor. Cine a luat bonusul
Playtech.ro
JD Vance, luat de urgență de pe o pârtie de schi și dus într-un loc secret împreună cu familia, după cearta din Biroul Oval
observatornews.ro
Afacerea cu care Remus a dat lovitura în Italia. A plecat din România și a reușit după 9 ani de muncă grea: "Nimeni nu ne cunoştea, eram doar eu cu tata"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Unde l-a sărbătorit Cristina Ich pe iubitul ei. Ipostaze fierbinți cu cei doi
realitatea.net
Cel mai murdar oraș din România. Localnicii se plâng de gunoaie necolectate și de o infrastructură de salubrizare jalnică
SportpeSurse
Actrița care i-a luat mințile lui Laszlo Boloni, fostul selecționer al României
Playtech.ro
Până când trebuie purtat mărțișorul ca să îți aducă noroc tot anul. Tradiția spune clar când trebuie să îl dai jos
Dailybusiness.ro
Breaking! Zelenski pleacă de la Casa Albă fără să mai semneze acordul pentru mineralele Ucrainei cu Donald Trump
RomaniaTV
Se da a 13-a pensie, decizie oficială a Guvernului. Banii intră pe card de Paşte 2025
stiriromania.ro
Cum arată Eliza Iliescu acum, la 19 ani. Din ce bani trăiesc lunar Adriana Iliescu și fiica ei
RomaniaTV
Andreea Raicu, imagine BOMBĂ cu burtica de gravidă, la 47 de ani: Luna… a șasea
redactia.ro
Ce suspectează fiicele lui Gene Hackman că s-a întamplat în cazul morții marelui actor
ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`