Stiri medicale

Coronavirus: apele de gură ar reduce încărcătura virală

Publicat: 21 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coronavirus apele de gură ar reduce încărcătura virală
Coronavirus: apele de gură ar reduce încărcătura virală

Se spune că soluțiile de spălare a gurii au capacitatea de a inactiva coronavirusurile umane, potrivit unui studiu realizat de Școala de Medicină din Pennsylvania. Dar acestea nu au fost încă testate în mod specific pe SARS-CoV-2, coronavirusul responsabil pentru COVID-19.

Potrivit unui studiu condus de prof. Craig Meyers de la Pennsylvania School of Medicine (SUA), anumite ape de gură pot fi utile în reducerea încărcăturii virale (cantitatea de virus) din gură după infectare și pot ajuta la reducerea răspândirii SARS-CoV-2, coronavirusul responsabil pentru COVID-19.

Apele de gură ar reduce încărcătura virală și în caz de infectie cu noul coronavirus

Pentru studiul lor, cercetătorii au testat mai multe clătiri orale și nazofaringiene cu privire la capacitatea lor de a inactiva coronavirusurile umane cu o structură similară cu cea a SARS-CoV-2. În laborator, au tratat soluții care conțin o tulpină de coronavirus uman cu diferite amestecuri antiseptice cu peroxid de hidrogen și diverse mărci de apă de gură. Au permis soluțiilor să interacționeze cu virusul timp de 30 de secunde, un minut sau 2 minute, înainte de clătire.

Potrivit prof. Meyers, rezultatele sunt încurajatoare, deoarece multe ape de gură au inactivat mai mult de 99,9% din coronavirusurile umane după doar 30 de secunde de contact. Următorul pas, a spus el, este proiectarea și efectuarea de studii clinice care să evalueze dacă apele de gură pot reduce în mod eficient încărcătura virală la pacienții cu COVID-19 pozitivi.

„Chiar dacă utilizarea acestor soluții ar putea reduce transmisia cu 50%, acest lucru ar avea un impact major”, insistă profesorul, potrivit Top Sante.

Adauga un comentariu