Prima pagină » Coronavirus » Coronavirus. De ce unii oameni sunt mai predispuși să creadă în teorii ale conspirației
Coronavirus. De ce unii oameni sunt mai predispuși să creadă în teorii ale conspirației

Coronavirus. De ce unii oameni sunt mai predispuși să creadă în teorii ale conspirației

06 mai 2020, 12:47,
George Cristian în Coronavirus

De ce lumea e predispusă să creată în teorii ale conspiraţiei coronavirus, reptilieni sau alte teorii? Răspunsul îl veţi afla în rândurile ce urmează.

Credeţi că există o societate secretă care conduce lumea? Credeţi faptul că pământul este plat, sau că România este guvernată de societăţi oculete? Dacă, în viziunea dumneavoastră, aceste lucruri sunt 100% reale, textul de mai jos ar putea răspunde la întrebarea din titlu. Vă oferim câteva teorii ale conspiraţiei coronavirus, şi de ce unii dintre oameni vor să le creadă

De ce sunt teoriile conspirației atât de populare

S-au făcut multe studii legate de teoriile conspiraţiei şi de faptul că oamenii le cred. Totuşi, cel mai nou studiu făcut pe acest subiect extrem de delicat, arată faptul că oamenii vor să creadă acest lucru din dorinţa de a fi unici. Un nou studiu publicat în revista Revista Europeană de Psihologie Socială arata dorinţa oamenilor de a se crede unici. Din acest considerent, şi nu numai, aceştia cred în teoriile conspirationieste.

Inedit este faptul că studiul atribuie credinţa în teorii ale conspiraţiei cu faptul că oamenii vor să aibă un hobbye cât mai nonconrofmist. Persoana care a dat publicului teoria conform căruia pământul este plat, s-ar putea crede că este unică şi cu o inteligenţă peste medie pentru că, teoretic, ar fi descoperit ceva ce nimeni nu a făcut până acum.

Conform psihologilor, oamenii care cred în aceste teorii ale conspiraţiei, ar putea crede că fac parte dintr-o societate secretă şi că ei sunt deţinătorii tuturor răspunsurilor.

Pentru a testa aceste teorii, o echipă din Germani formată din oameni din cadrul Universităţii Johannes Gutenberg din Mainz au făcut o serie de studii legate de, cum nevoia de a fi unic poate duce la dezvoltarea acestor teorii ale conspiraţiei.

Dacă ajungi să crezi într-o teorie a conspiraţiei, fii sigur că o vei crede şi pe a doua

În primul studiu, 238 de persoane au fost evaluate pentru nevoia lor de unicitate și aprobarea a 99 de teorii ale conspirației. Rezultatele au arătat că a crede o teorie a conspirației face mai probabil să crezi o alta și că a existat o corelație între această aprobare și nevoia de a nu urma mulțimea.

Al doilea studiu a fost aproape identic, dar a folosit doar cele cinci cele mai cunoscute și cinci cele mai puțin cunoscute teorii.

În cel de-al treilea studiu, cercetătorii au încercat să manipuleze nevoia participanților să fie diferită. Au făcut acest lucru testând 223 de studenți. pentru nevoia lor de unicitate și atribuindu-le unuia din două grupuri: primul a trebuit să scrie un eseu despre importanța individualității, iar al doilea a scris unul despre importanța conformității.

Toți subiecții au citit apoi un articol din ziar despre un accident de autobuz în Moldova în care au fost implicaţi opt ​​politicieni de opoziție și, astfel, ar fi putut fi rezultatul unei conspirații. Cei care au scris eseul individualității au fost puțin mai probabil să creadă povestea falsă, dar diferența dintre ei și grupul de conformitate nu a fost uriașă.

Teorii ale conspiraţiei coronavirus. În rândurile de mai jos vă prezentăm câteva teorii ale conspiraţiei legate de apariţia COVID, sau ce au legătură cu pandemia actuală

Organizaţia Mondială a Sanatii (OMS), demontează într-un articol publicat pe site-ul oficial al instituţiei, cele mai răspândite mituri sau fake news legate de coronavirus. Cotidianul Bună Ziua Iaşi vă prezintă cele mai controversate mituri şi explicaţia acestora.

Rețetele 5G nu răspândesc COVID-19

OMS explica faptul că virusul nu ‘calatoreste’ prin unde radio, sau antene telefonice cum ar fi semnalele 4-5G. COVID-19 s-a răspândit în multe dintre ţările care nu au acoperire sau implementate tehnologii 5G. Noul tip de coronavirus se propagă prin aer, prin stropii unei persoane infectate care tuşeşte, strănuta sau vorbeşte. Totuşi, persoanele pot fi infectate şi prin atingerea suprafeţelor contaminate, ulterior punând mâna la nas, gura sau ochi.

Temperaturile peste 25 de grade Celsius nu previn infecția cu coronavirus

Un alt mit şi fake news în legătură cu coronavirus este rezistentă virusului la căldură. Autorităţile mondiale explica faptul că virusul nu dispare la temperaturi de peste 25 de grade Celsius. Te poţi infecta de COVID-19 chiar dacă afară sunt temperaturi de peste 25 de grade. Un exemplu în acest sens este reprezentat de ţările care au o climă caldă. Aceste ţări au raportat cazuri de infectare cu COVID-19. În Arabia Saudia unde, în această perioadă, exista temperaturi de 30 de grade celsius, s-au raportat peste 18.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Pentru a te proteja este recomandat să păstrăm mâinile curate. Să ne spălăm cât mai desp pe acestea şi mai ales să evităm contactul cu ochii, nasul şi gura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`