Stiri medicale

Lilieci vânduţi într-o piaţă umedă din Indonezia, în plină pandemie de coronavirus

Publicat: 27 apr. 2020
lilieci-vanduti-indonezia-pandemie-coronavirus
Coronavirus - lilieci vânduţi în pietele din Indonezia

Coronavirus – lilieci vânduţi în pietele din Indonezia. Liliecii comercializati in piața Tomohon reprezinta o imagine socanta care nu face deloc cinste Indoneziei, în plină pandemie de coronavirus.

Liliecii sunt purtători de tot felul de virusuri și agenți patogeni. Există chiar și rapoarte potrivit cărora autoritățile locale au găsit o altă tulpină de coronavirus în liliecii din Tomohon, în anul 2018.

După cum știm cu toții, este foarte probabil ca noul coronavirus să fi pornit de la un liliac de pe piața de fructe de mare din Wuhan, China.

Coronavirusul care a pus la pamant economia mondială și a dus la aproape 200.000 de decese a fost cel mai probabil rezultatul unei igiene precare de pe o piață ilegală de animale sălbatice, noteaza Daily Mail.

Coronavirus – lilieci vânduţi în pietele din Indonezia

Experții sustine că distrugerea habitatului și exploatarea culinara tot mai necontrolata a lumii animale a făcut ca bolile transmise de animale să fie de patru ori mai frecvente în ultimii 50 de ani.

Cotidianul britanic Daily Mail se implica activ si sustine ca militeaza pentru interzicere comerțului ilegal de animale sălbatice. In timp ce lumea se lupta cu aceasta pandemie, aceste piețe pot rămâne deschise în Indonezia și în toată China și Asia de Sud-Est, ceea ce este o mare neglijenta.

Înainte, aceasta era o problemă pentru drepturile animalelor și o problemă pentru experții internaționali în faună.

Acum este o criză globală de sănătate și o amenințare pentru noi toți. Lumea nu a reușit să acționeze în urma focarului SARS din 2002, care a provenit tot de la o piață de animale sălbatice. Nu putem face aceeași greșeală din nou.

Comentarii
  • Doamneeeeeeeeeeeeeee te ingrozesti cum pot manca aceste mortaciuni cu atatia microbi, acesti soareci zburatori lilieci sunt animale purtataoare si de COVID 19 SI DE MULTI ALTI VIRUSI LETALI!!!!!!!!!! IN CHINA, INDONEZIA, COREEA ALTE TARI ASIATICE SARACE DE CE GUVERNELE II LASA SA MOARA DE FOAME SI II OBLIGA SA SE INMULTEASCA DACA NUA U CE MANCA??? ORGANIZATIA MONDIALA A SANATATII NU POATE SA INTERZICA PIETELE DE ANIMALE INFECTE , DIN CHINA INDONEZIA SI ALTE TARI ASIATICE, cate milioane de oamneni sa mai moara din cauza chinei imputiite???? NU TREBUIE SA CUMPARAM NIMIC DIN CHINA ESTE TARA INFECTA EPIDEMICA CARE A PRODUS TOATE SARS-URILE SI MERS-URILE IN LUME, TOATE EPIDEMIILE VIN DIN CHINA SI DIN PARTEA AIA PENTRU CA MANANCA CADAVRE, Organizatia Mondiala a Sanatatii nu exista????? de ce nu face nimic??? tTREBUIE DATI AFAR A TOTI IDIOTII DE LA OMS CARE AU PRIMIT SPAGA DE LA CHINA milioane de oamnei mor din cauza bombei biologice date de china care contine de fapt coronavirus de la lilieci , si sida si malarie tot de la animale ca lilieci virusi prelucrati in bomba in laborator. MOARTE TARILOR CARE DISTRUG PLANETA, LE TREBUIE UN MILION DE BOMBE !!!! organizatia mondiala a snatatii este vinovata de moartea planetei , trebuie dati afar de acolo toti handicapatii care nu si fac treaba

Adauga un comentariu