Coronavirus

Coronavirus România. Ludovic Orban: „E un trend crescător”

Publicat: 27 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coronavirus România. Ludovic Orban E un trend crescător
Ludovic Orban, a declarat că Guvernul nu are în vedere majorări de taxe și nici introducerea de taxe noi

Ludoviv Orban a vorbit despre infectările cu coronavirus în România. Acesta spune că ţara noastră se afla pe un trend crescător, în ultimele două săptămâni fiind vorba despre 150 – 200 de cazuri.

Cu toate acestea premierul crede că situaţia este sub control.

Ce a spus Ludovic Orban despre infectările cu coronavirus din România

”Noi facem evaluări pe săptămână, e un trend crescător care nu este de la o zi la alta, e un trend crescător de 150 – 200 de cazuri în ultimele două săptămâni, dar trebuie să ţinem cont de faptul că noi am dispus practic reluarea tuturor activităţilor şi din cauza creşterii numărului de interacţiuni riscul a crescut un pic”, a afirmat, duminică, premierul Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, ”situaţia este sub control şi nu este o situaţie care să ne îngrijoreze”.

Premierul a precizat că se pot lua orice măsuri pentru limitarea pandemiei, dacă va fi necesar.

”Avem bază legală, astfel încât să se ia măsuri până la carantinarea unei loclităţi”, a mai declarat Orban.

Ludovic Orban, despre profesorul care a incitat elevii să nu poarte măști: ”Trebuie să părăsească învăţământul”

Ludovic Orban a declarat că profesorul de la Oradea care, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, ar fi incitat elevii să nu poate mască în timpul unei ore, ar trebui să fie sancționat și să părăsească învățământul.

„Aici trebuie sancţionat fără discuţie, pentru că este obligaţie legală. Portul măştii în şcoală este obligatoriu, este principala formă prin care noi protejăm sănătatea copiilor noştri, iar dacă un cadru didactic incită copii să nu poarte mască, după părerea mea, trebuie să părăsească învăţământul”, a spus Orban.

Intervenția regretabilă a cadrului didactic de la un liceu din Oradea, care a protestat în timpul unei ore de curs împotriva purtării măștii de protecție, a fost luată la cunoștință de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor. Astfel, unității de învățământ i s-a cerut să ia măsurile necesare, înaintând de asemenea un denunț penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor pe numele profesorului în cauză.

Inspectorul şcolar general Virgil Blage a menționat că acțiunea cadrului didactic, filmată și postată pe contul de Facebook al acestuia este ”un comportament regretabil, care contravine regulilor şi regulamentelor, făcând propagandă mişcării ‘Jos botniţa de pe copii!”’.

Unitatea de învățământ în care activează profesorul cu pricină a fost contactată, pentru a lua măsurile care se impun în această situație. În acest fel, la nivel școlii, s-a constituit comisia de disciplină care urmează să analizeze faptele săvârşite şi să ia măsurile necesare.

”Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor înaintează în cursul zilei un denunţ penal împotriva domnului profesor pentru zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de art. 352 Cod penal. De asemenea, un astfel de denunţ va fi înaintat împotriva unei doamne profesor care instigă la nepurtarea măştii, unul dintre copiii dânsei refuzând categoric purtarea măştii în spaţiul şcolii”, se arată într-un comunicat al IŞJ Bihor.

Ludovic Orban, despre purtarea măștii de protecție de către elevi: „Nu putem fi de acord cu o astfel de propunere“

Premierul Ludovic Orban a declarat despre purtarea măștii de protecție de către elevi că nu poate fi de acord cu propunerea preşedintelui Consiliului Județean Harghita, care sugerase că în judeţele cu scenariul verde elevii de la grădiniţă şi din ciclul primar să nu poarte mască de protecţie. Ludovic Orban a susținut că cea mai sigură măsură de împiedicare a răspândirii virusului rămâne purtatul măştii.

Adauga un comentariu