Stiri medicale

99% dintre cei care au murit in Italia din cauza coronavirusului aveau si alte boli! Iata care sunt acestea!

Publicat: 19 mart. 2020
99 dintre cei care au murit in Italia din cauza coronavirusului aveau si alte boli Iata care sunt acestea
Coronavirusul ucide persoanele cu alte boli

Coronavirusul ucide persoanele cu alte boli! Mai mult de 99% din cazurile de deces din cauza coronavirusului din Italia au fost persoane care au suferit de afecțiuni medicale anterioare, potrivit unui studiu al autorității naționale de sănătate din aceasta țară.

După ce decesele cauzate de virus au ajuns la peste 2.500, cu o creștere de 150% doar săptămâna trecută, autoritățile din domeniul sănătății au combinat date pentru a oferi indicii care să ajute la combaterea răspândirii bolii.

Guvernul premierului Giuseppe Conte evaluează dacă va extinde o carantina la nivel național dincolo de începutul lunii aprilie, a informat miercuri La Stampa. Italia are peste 31.500 de cazuri confirmate.

Noul studiu ar putea oferi cunoștințe de ce rata de deces din Italia, la aproximativ 8% din totalul persoanelor infectate, este mai mare decât în ​​alte țări.

Coronavirusul ucide persoanele cu alte boli!

Institutul de la Roma a examinat dosarele medicale a aproximativ 18% din decese, constatând că doar trei victime, sau 0,8% din total, nu aveau patologie anterioară. Aproape jumătate dintre victime sufereau de cel puțin trei boli anterioare și aproximativ o a patra aveau una sau două afecțiuni anterioare.

Peste 75% au avut hipertensiune arterială, aproximativ 35% au avut diabet și o treime au suferit de boli de inimă.

Vârsta medie a celor care au murit din cauza virusului în Italia este de 79,5 ani. Pe 17 martie, 17 persoane sub 50 de ani au murit din cauza bolii. Toate victimele sub 40 de ani din Italia au fost bărbați cu afecțiuni medicale grave existente.

În timp ce datele publicate marți indică o încetinire a creșterii cazurilor, cu o creștere de 12,6%, un studiu separat arată că Italia ar putea subestima numărul real de cazuri prin testarea numai a pacienților care prezintă simptome.

Potrivit Fundației GIMBE, aproximativ 100.000 de italieni au contractat virusul, a informat zilnic Il Sole 24 Ore. Aceasta ar readuce rata de deces a țării mai aproape de media globală de aproximativ 2%.
Adauga un comentariu