Local

Corpul de Control al Ministrului Culturii a descins la Operă Naţională Iaşi EXCLUSIV

Publicat: 05 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Corpul de Control al Ministrului Culturii a descins la Operă Naţională Iaşi EXCLUSIV
Beatrice_Rancea este managerul Operei Naționale Iași

La acest moment, Corpul de Control al Ministrului Culturii, după ce ministrul a promis, se afla la Operă Naţională Iaşi. Din păcate, conducerea instituţiei în frunte cu Beatrice Rancea nu a anunţat acest lucru. La audieri lipsesc membri importanţi din instituţia de cultură ieşeana printre care şi contabilă, Alice Gogan.

Managerului Operei Naționale, Beatrice Rancea, i se cere demisia după ce mai multe asociații au organizat proteste, nemulțumiți de modul deficitar în care este condusă instituția de cultură.

 

Zile întregi, oamenii au protestat la Opera Naționala Iași

Marius Aftaragaci, liderul sindicatului angajaţilor de la ONRI, alături de alte persoane au protestat zile întregi în fața Operei Naționale Iași. Actiunile lor de protest nu s-au oprit aici, ajungând și în fața Ministerului Culturii din România. După mai multe discuții, ministrul Bogdan Gheorghiu, le-a promis protestatarilor că la Opera Națională Iași va veni Corpul de Control al ministrului.

„După cum bine ştiţi, ne-am adunat să protestăm pentru demiterea managerului Rancea pentru abuzurile săvârşite ola ONRI. Vă amintim doar ultimele abuzuri: câştigarea în instanţă definitivă a procesului de mobbing, Dan Berihoi a fost hărţuit timp de 9 ani de zile, 15.000 daune morale, materiale şi concedierea lui Vlad Marculescu pentru că a spus public faptul că doamna manager Beatrice Rancea are un management dezastruos. Banii din instituţiile publice sunt folosiţi pentru a plăti toate pagubele făcute de managementul doamnei Rancea. Ori aşa ceva este inadmisibil. Vă aşteptam la protest. Vă aşteptăm aici pe treptele Operei şi vă mulţumim pentru susţinere”, a transmis Marius Aftaragaci, liderul sindicatului angajaţilor de la ONRI.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, despre demiterea managerului Beatrice Rancea

În mijlocul conferinței de presă organizată de angajații Operei Naționale Române Iași a intrat în direct, cu sindicatul angajaților nemulţumiţi de la ONRI, Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii. Acesta a vorbit în legătură cu abuzurile față de angajații ONRI. A precizat faptul că va analiza lucrurile semnalate de angajații sindicatului ONRI.

„Voi analiza toate lucrurile pe care mi le-aţi semnalat dumneavoastră, şi aici vorbesc de cele care sunt noi. Luni, împreună cu colegii din Minister voi avea o întâlnire de lucru pentru a putea vedea şi analiza situaţia demiterii doamnei Beatrice Rancea. Trebuie să facem totul prin respectarea legii ca să nu existe situaţii în care instanţă să repună în funcţie pe aceasta”, le-a transmis angajaților nemulţumiţi ministrul Culturii.

Adauga un comentariu